Jos: "De dag"

Gepubliceerd op 5 juni 2018 om 22:10

“Wat doe je de hele dag?” Het korte antwoord: “Nou, niets.”

En dat zou een korte blog worden. Dus hier het lange antwoord. Dit is dag 7 van de tweede chemokuur. Ik voel me iets beter dan een paar dagen geleden, maar daar houd het op. Het is vooral uitzingen.

Vannacht heb ik goed geslapen. Gedroomd. Geen idee waarover. Om iets over acht wordt ik wakker. Net op tijd om Joyce een knuffel en een kus te geven voor ze naar school gaat. Daarna werk ik met gepaste tegenzin een ontbijtje naar binnen. Mijn smaak en eetlust zijn nog niet terug. Ook voel ik me niet fit. Ik pak een boek (Stephen King, Under the dome. Aanrader!) en lees wat.

Ook het middageten kauw ik met moeite weg. Ook drinken is lastig, omdat ik met koude drank tintelingen krijg in mijn keel. En bijna alle drank komt uit de koelkast…

Na de lunch ga ik in bad. Vandaag heb ik niet geslapen. Enkel op de bank gehangen en gelezen. Ongeveer tot het avondeten. Joyce komt terug van een kinderfeestje en we kletsen wat. Tamara legt de kinderen op bed en kruipt achter de computer. Rond half tien wisselen we van plek en schrijf ik deze blog.

Gelukkig zijn niet al mijn dagen zo. Week 2 en 3 van de kuur zijn beter. Ik moet van de bank af. Dus bij deze een belofte. Morgenochtend ga ik wandelen voordat het te warm is. Zin of geen zin!

En nu… Snel slapen.

Reactie plaatsen

Reacties

Sylvia van Stee
6 jaar geleden

Welterusten Jos. Volgens mij mag niets doen sons ook, luister naar je lichaam. Maar met jouw doorzettingsvermigen wordt het wel wandelen morgen. Als het maar niet te warm wordt. Lieve groet van ons voor jullie allemaal

Rinus en Marieke
6 jaar geleden

Allo, allo.......................het is uitzingen, geen smaak,geen eetlust, niet fit, drinken lastig, koude tintelingen. Niet leuk, niet lekker geen bal aan ! Maar je weet van de vorige chemo..........het gaat over. We gaan er van uit dat dit weer zo gaat want "um"=de kanker gaat jou niet inhalen want de wedstrijd verloopt in het begin altijd moeilijk en je moet weer op dreef komen...............en we staan langs de lijn ! Trouwens vergeet ook de voorstellingen niet, de tekst zit er in, het vervoer wordt voor je geregeld , je hoeft alleen maar op te treden en dat kan ook liggend. De décorstukken worden voor je opgezet !De kaartverkoop is niet meer bezig: alles is uitverkocht. Zeker na dat stuk in de krant(en). Probeer weer te gaan lopen in de koelte. We weten dat je het kunt en dat je sterk genoeg bent en blijf schrijven en blijf lopen en blijf "spelen": zeker met je kinderen en in je eigen gemaakte voorstellingen: " Haal het doek maar op , doe het licht maar an, dan zal ik eens even laten zien wat ik kan !" Het openingslied ! Uitverkocht, het kan niet beter op dit moment maar de komende dagen zul je weer verbetering gaan merken. Beste Jos, Tamara en de kinderen vanuit " Het Theater aan de Dam" heel veel STERKTE ! O, ja, Marieke had nog een paar namen van schrijvers misschien vind je die ook wel leuk ( als je ze kent natuurlijk ) Wij hebben de boeken van Jo Nesbo, maar dan met een o met zo'n streepje erdoor, net als Blof, verder Elizabeth George en Jeffrey Deaver. Mocht je hiervan wat willen lezen geef het maar door aan pa en ma dan komt het wel in Tilburg.Nogmaals: STERKTE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!