Jos: "Go/No-go"

Gepubliceerd op 28 mei 2018 om 22:32

Vandaag staat de Go/No-go op het programma voor de volgende chemo. Om 14:00 uur heb ik de afspraak. Voor de afspraak moet er eerst bloed geprikt worden. De arts vraagt hoe het is gegaan met de chemo. De bijwerkingen die ik noem, de tintelingen in mijn keel en handen bij kou en moeheid, zijn normaal.

De arts is alert als ik vertel dat ik bij het zwemmen tijdens het weekendje weg moeite moet doen om het iets koudere water in te komen. De tintelingen in de handen en voeten moeten namelijk echt over zijn omdat dit blijvende schade kan veroorzaken. Waarschijnlijk is de koude sensatie bij het water veroorzaakt door een dunnere huid door de chemo. Het voelde ook heel anders dan de tintelingen gelukkig.

De dunnere huid verklaart ook de gevoeligheid voor de zon. De moeheid zou normaal gesproken minder moeten zijn. Waarschijnlijk wordt dit veroorzaakt door een combinatie van factoren. De tumor die energie vreet, de chemo, de operatie voor het stoma en alles wat er gebeurt is de afgelopen periode. Als de arts het zo op een rijtje zet kan ik me er inderdaad iets bij voorstellen…

De bloedwaarden zijn meer dan goed genoeg voor de volgende chemo. Dat betekend dat ik een Go krijg. Woensdag mag ik weer tabletten gaan slikken en aan het infuus. Gelukkig, de strijd tegen de tumor gaat de volgende ronde in!

En vanavond liep Joyce haar eerste avondvierdaagse. 5 kilometer. Samen met een trotse papa!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Thea
6 jaar geleden

Knap allemaal hoor Jos!
Je doet het toch maar even allemaal.
Petje af!
( voor Joyce petje op, en naar de volgende 5 ).
xxx

Rinus en Jannie
6 jaar geleden

Wat zijn we ongelooflijk trots op jullie. Ondanks de moeheid, ondanks de hitte, ondanks bezoek aan de oncoloog. Wat zou het makkelijk zijn om te zeggen nu even niet. Maar nee hoor! Gaan!!!! Love you.

mariandel en piet
6 jaar geleden

hoihoi Jos en Tamara toi toi voorde volgende behandeling en de vierdaagse we denken aan jullie. gr. Piet en Mariandel

Sylvia van Stee
6 jaar geleden

Je mag zeker trots zijn, Jos. Jullie doen het fantastisch. Je haalt zoveel uit het leven. Gelukkig To go voor de volgende ronde. Lieve groet voor jullie

Klaske
6 jaar geleden

Joyce zet hem op meisje het lukt je vast!!!!!!!!!
Ik ga dat van de arts morgen nog eens rustig lezen. Kan ik namelijk misschien iets van leren maar ook aanpassen.
Zet hem op met de volgende chemo je kunt het hou je taai. Groetjes ook aan Tamara. Sterkte samen liefs van hier klaske en flip. Wij nog 2 nachten en dan is er uitslag van Flip. Doeg

Rinus en Marieke.
6 jaar geleden

De bloedwaarden zijn meer dan goed en je hebt je "GO" gekregen. De tweede wedstrijd tegen "um"=kanker gaat beginnen. We staan nu een eindje verder langs de route want je bent goed bezig en zeker...................de avondvierdaagse die je samen met Joyce hebt gelopen. Magnifiek ! Buitengewoon ! Ontzettend goed.....wat moet dat een goed gevoel hebben gegeven ( nemen we zo maar even langs "neus en lippen" aan ! ) Heel veel succes in de tweede wedstrijd en héél véél STERKTE !!!!!