Jos: "Wat een dag!"

Gepubliceerd op 24 mei 2018 om 22:36

Ik ga een poging doen om vandaag in één blog krijgen. Eerst Joyce naar school gebracht met de vertelkoffer. Daarna door naar Eindhoven voor een interview over farmacogenetisch onderzoek binnen het Catharina ziekenhuis. Farmacogenetica is het wetenschappelijk vakgebied waarbij onderzoek wordt gedaan naar variaties in het DNA die de reactie van een individu op een medicijn kunnen beïnvloeden.

Mijn betrokkenheid bij dit interview is het onderzoek van mijn DNA waaruit blijkt dat ik een enzym mis. Hierdoor breek ik de chemo langzamer af dan mensen die het enzym wel hebben. Deze test heeft mij 6 tot 8 weken ziekenhuisopname bespaart, waarbij ik doodziek zou zijn geworden. Het is interessant te zien wat er achter de schermen in het ziekenhuis gebeurt. Voor het artikel… Houd zaterdag het Eindhovens Dagblad in de gaten!

Aansluitend heb ik de stomaverpleegkundige bezocht. Ik heb nu een 1-delig systeem. De huidplak zit direct aan het zakje. Het voordeel is dat de huidplak soepeler en kleiner is en daardoor fijner zit. Nu simpelweg proberen of dit materiaal mij beter bevalt dan het andere.

Thuisgekomen hoor ik dat Joyce een leuke spreekbeurt heeft gehouden over mijn stoma. Ze heeft goed vertelt en samen met de juf veel vragen van klasgenoten beantwoord. Goed gedaan meid!

Vanavond dacht ik een rustige avond te hebben. Maar om acht uur gaat de deurbel. De groep van de skeelertraining staat voor de deur. Supergaaf! Richard, Peter, Rik, Miranda en Janneke, bedankt!

Reactie plaatsen

Reacties

Peter Wyatt
6 jaar geleden

Nou, als je een keer een rustige(r) dag wilt, moet je dan maar weer eens een dagje komen werken... :-)