Jos: "Bewegen bij chemo"

Gepubliceerd op 21 mei 2018 om 23:23

Wandelen vind ik leuk. Dat blijf ik doen. Maar zelfs na een flinke wandeling mis ik het gevoel dat ik lekker bezig ben geweest. De geur van zweet en de behoefte aan een douche. Wat dan wel? Hardlopen is meteen het andere uiterste. Skeeleren is qua intensiviteit goed, maar als je valt… Hmmm.

Bewegen bij de behandeling van kanker is belangrijk. Beweging verminderd bijwerkingen van de chemo en zorgt voor sneller herstel na de chemo. Je voelt je fitter en zelfverzekerder en je slaapt beter. Ook voor de komende operaties is een goede conditie belangrijk. Het herstel na de operatie gaat sneller als je fit bent. Redenen genoeg om te blijven bewegen.

Wat past er bij mij? Vandaag heb ik een antwoord gevonden. Er bestaat oncologiefysiotherapie. Oftewel, fysiotherapie voor kankerpatiënten. Ondersteuning om te blijven bewegen gedurende de behandeling van kanker. Klinkt goed. Morgen bellen!

Reactie plaatsen

Reacties

Rinus en Jannie
6 jaar geleden

Herkenbaar Jos. Ik voel me ook niet goed als ik niet kan sporten. Ook als ik eens een tijdje niet fit genoeg ben om te sporten mis ik toch dat gevoel dat jij weer zo mooi beschrijft. Succes. Ik hoop dat het gaat lukken. Liefs Ma

Esther de Kock
6 jaar geleden

Ha Jos en Tamara,

Heb net weer even zitten lezen op jullie blog. Wat kun jij mooi schrijven Jos over wat er door je heen gaat qua gedachten en gevoelens en over hoe jullie als gezin en team dit lot dragen. Wat een kracht straalt er van af.
Het wordt een heel boekwerk zo. Ik zie een nieuw boek uitkomen! ;)
Heel veel sterkte de komende periode, hopelijk kunnen jullie deze kijk en dealen met K vast houden.

Veel liefs Esther

Klaske
6 jaar geleden

Ha Jos Tamara en de Kids. Super echt super je bent echt goed bezig!!!!!!!

Sylvia van Stee
6 jaar geleden

Goed idee, Jos. Op deze manier te gaan sporten. Therapeuten hebben vaak ervaring in het begeleiden. Succes. Enne...... ik zie dat boek er ook wel komen. Ook veel liefs voor Tamara en de kids.

Rinus en Marieke.
6 jaar geleden

Gelukkig heb je een antwoord gevonden om "um" nog beter voor te blijven: fysiotherapie voor kankerpatiënten. Onmiddellijk bellen !!!!!! We hopen dat je daar zo snel mogelijk "aan de gang kan ". We wensen jullie héél véél STERKTE !