Jos: "Post-operatieve scan"

Gepubliceerd op 26 april 2018 om 18:51

Operatie geslaagd? Check! Patiënt helder en bij? Check! Niet misselijk? Check! Geen pijn? Check! Valt het mee? Check!

Wow, wat een geoliede machine is alles wat ik heb meegekregen rond de operatie! Eerst een infuus aangeprikt. Het team van anesthesisten stelt zich netjes voor. Ik mag op de operatietafel gaan liggen. Ik krijg een hand van de chirurg. De anesthesist vertelt wat ze gaat doen. Ik mag wat zuurstof ademen terwijl ik onder narcose gebracht wordt via het infuus. Het loopt als een klok. Geweldig!

Het bijkomen gaat precies zo. Ik krijg rustig de tijd om wakker te worden. Ik ben niet misselijk of wazig of iets dergelijks. De zusters van de afdeling stellen zich voor. Ik spreek heel kort even met de chirurg die vertelt dat het goed verlopen is. En voor ik het weet lig ik op de afdeling, een stoma rijker!

Kortom, alles verloopt vandaag goed. Tuurlijk weet ik leukere dingen om te doen. Maar beter dan dit kan bijna niet. Zelfs mijn humor is aanwezig!

Inmiddels zitten Tamara, de kinderen en opa een oma beneden te eten. Erg fijn om die gezien te hebben.

De grote tegenvaller is voor mij te horen twee andere patiënten slechter nieuws hebben dan ik. Jade en Joost, ik denk aan jullie!

Reactie plaatsen

Reacties

Lydie Rijsdijk
6 jaar geleden

Proficiat Jos!! De eerste hobbel is genomen. Hopelijk lopen de vervolgbehandelingen net zo voorspoedig. Veel strekte voor jullie allemaal. Dit geeft de burger alvast moed. H.groet van ons.🍓

Klaske
6 jaar geleden

Fijn. Maar ook heel veel sterkte met de tegenvaller. Groetjes klaske en flip