Jos: "So it begins"

Gepubliceerd op 24 april 2018 om 21:56

Iets over twaalven gaat mijn telefoon. Een 040 nummer, Eindhoven. “Meneer De Bel? U kunt u morgen melden op de 6e verdieping aan de balie”. Yes, de operatie voor de stoma gaat door. De operatie stond ingepland op een spoedplaats. Er is niemand gekomen die meer spoed heeft dan mij. Dus ik houd mijn plekje. Donderdag zit ik voorlopig voor het laatst met mijn broek op mijn enkels op het toilet.

Madde en Bert zijn met de kinderen op visitie. Dat maakt dat ik genoeg afleiding heb. We gaan lekker lunchen bij “Stad Parijs”. Op het gemakje wandelen we erheen. De kinderen vermaken zich prima bij de speeltoestellen. Toch merk ik dat het telefoontje voor spanning zorgt. Het gaat beginnen.

Het is lastig om te erkennen dat ik doodziek ben. Mijn ontlasting is raar en ik moet worstelen voor energie. Maar ik ben ook fit en ik heb geen pijn. Daarom voelt het vreemd dat de behandeling tegen kanker met een stoma begint. Rationeel klopt het, maar het voelt onwerkelijk.

Maar goed. Laatste avond met de kinderen. In eerste instantie trek ik me terug. Maar Joyce komt naar boven. Perfect meid, we moeten er iets van maken. Joyce wil skeeleren. Dus de skeelers van Joyce en Joey gepakt. Papa ook snel skeelers aan. Supergaaf om te zien hoe leuk de kinderen het vinden. Joyce heeft er zin in en samen hebben we ons eerste rondje geskeelerd.

Morgen de opname…

 

Madde en Bert, bedankt voor de lunch!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Ina Remijnse
6 jaar geleden

Jos heel veel sterkte donderdag, een stoma is lastig, maar het maakt wel dat je makkelijker naar het toilet gaat en ook niet meer zo vaak moet. Ook heel veel sterkte voor Tamara en de kinderen, liefs Ina

rinus en joke
6 jaar geleden

Jos Tam e kids heel veel sterkte voor donderdag .zal duimen voor jullie toi toi toi

Michel, Roos en Koen
6 jaar geleden

Beste Jos en Tamara, heel veel sterkte met de start van de grote reis richting herstel. We denken aan jullie!

Rinus en Jannie
6 jaar geleden

Met tranen lezen we deze blog Jos. Ook voor ons is het heftig. Je wil niet dat je zoon dit moet ondergaan. We zijn wel ontzettend trots hoe je tot nu toe hier mee omgaat. Dat het zou beginnen met een stoma was wel een grote tegenvaller. Nu is het zo ver. Samen met Tamara en de kinderen gaat het lukken. ❤ liefs Pa en Ma

Leonie Kambier
6 jaar geleden

Hoop dat het plaatsen van de stoma goed gegaan is! Zet m op he!

Groetjes Leo

Marijke
6 jaar geleden

Jos en Tamara

Heel veel succes en sterkte donderdag!
Zet hem op 💪💪

Anne van Vugt-Wiersma
6 jaar geleden

Hoi Lieve Jos en Tamara,
Gewoon een paar woorden om jullie alle nodige kracht te wensen in de kronkelige weg die morgen begint! Veel liefs van ons uit Goes.

Eduard en Diana
6 jaar geleden

Lieve Jos en Tamara en familie, heel veel sterkte allemaal. We denken aan jullie. 💪

Rinus en Marieke
6 jaar geleden

Jos, Tamara, Joyce en Joey, we hebben net een aantal voorgaande dagen gelezen en zijn dankzij jullie weer op de hoogte................en toen waren we stil en hebben elkaar eens diep in de ogen gekeken want er kwamen even geen woorden. Gelukkig kwam daarna de stroom op gang. "De wedstrijd" gaat nu echt beginnen. Donderdag is de start.We hopen natuurlijk dat alles redelijk gaat verlopen maar dat is ook voor jou een vraag. En er zijn al zoveel vragen gesteld en al zoveel antwoorden gegeven. Er is al veel "vooraf"geregeld met PET-scans en alle andere onderzoeken. We gaan er van uit dat die PET -scan het goed heeft gedaan en dat er geen andere tumoren in je lichaam aanwezig zijn. Als de wedstrijd begint zullen we je zoveel mogelijk aanmoedigen om die " kankerende tegenstander" voor te blijven en uiteindelijk zul je dan als winnaar over de streep komen. Je bent open in je blogs en wij leven op afstand mee. Uit de grond van onze harten wensen we jou ontzettend veel sterkte toe maar niet alleen jou maar ook Tamara en Joyce en Joey. Blijf de tegenstander voor al zal het op sommige momenten veel kracht kosten maar die heb je !!! Heel veel sterkte morgen en alle dagen die daarna gaan volgen en die jou uiteindelijk door die "zware zomer" heen zullen gaan slepen en sleuren.Misschien komt dit blogje wel wat hard aan, dacht ik net, maar Jos, nogmaals blijf "um" ( hem ) voor dan zien we elkaar weer op een dag en die dag, hopen wij uit de grond van onze harten, die dag heet dan gewoon "Mosseldag". STERKTE !!!!!!!!

Jos
6 jaar geleden

Bedankt voor alle lieve reacties! Niet alleen onder deze blog, maar ook onder alle andere. De support helpt echt!

Christiaan en Angela
6 jaar geleden

Lieve Jos en Tam,
Morgen zal het gaan beginnen. Het begin van het gaan overwinnen van deze ***ziekte. En dat gaat je zeker lukken 💪🏻
We wensen jullie heel veel sterke toe; in gedachten zijn we bij jullie!!!

Ineke
6 jaar geleden

Lieve Jos Tamara en Kids.
Het gaat beginnen pfff
Heel veel lieve groetjes, en..... Alles komt goed.💋
Denk aan jullie.

Susanne Hamelink
6 jaar geleden

Het gaat beginnen. Wat spannend. Jullie zijn moedig!
Heel veel sterkte. We denken aan jullie!
Xx
Martijn en Susanne

Ramona
6 jaar geleden

We duimen voor jullie...wat zijn jullie sterk en moedig zeg, respect!

Liefs, Ramona

Klaske
6 jaar geleden

Geweldig dit. Ik was er een paar dagen niet. Lukte even niet sorry