Jos: "De ultieme coachingsvraag"

Gepubliceerd op 4 april 2018 om 21:40

Via mijn werkgever, TMC, heb ik een coach. Als nuchtere Zeeuw was ik 10 jaar geleden sceptisch. Wat moet ik daarmee, een coach? Inmiddels weet ik beter!

Topsporters hebben een coach. Die helpt hun het beste uit zichzelf te halen. Voor mij als software engineer is dat niet anders. Ik heb een coach die me begeleidt om keuzes te maken. Hierdoor haal ik het beste uit mezelf.

Wat zou je willen veranderen als je nog maar kort te leven hebt? Een interessante coachingsvraag. Daar hebben mijn coach, Michel, en ik het ooit wel eens over gehad. Als je iets zou willen veranderen, doe dat dan zo snel mogelijk. Blijf niet aanmodderen in de situatie waarin je zit. Haal het beste eruit, ook als je daarvoor iets anders op moet geven.

Na de diagnose darmkanker heb ik een gesprek gehad met mijn coach. Ik zei dat de diagnose voelt als de ultieme coachingsvraag. Wat zou ik willen veranderen nu ik darmkanker heb? Daarover heb ik nagedacht. Het antwoord is, niets! Ik heb een fijn en lief gezin, een grote familie, enorm veel lieve vrienden, ik doe werk dat ik leuk vind, de sporten die ik leuk vind en ik onderneem dingen die ik leuk vind. Geen ruzies om recht te zetten en we hebben dingen geregeld. Dat geeft rust!

Het klinkt cru, maar ik daag je uit. Wat zou je veranderen als je dezelfde diagnose als mij zou krijgen?

Reactie plaatsen

Reacties

Mirjam Schouten
6 jaar geleden

Ook niks Jos. Ook wij hebben alles goed op de rit. Weten elkaar aan te vullen en steunen elkaar als het even tegen zit.

Susanne en Martijn
6 jaar geleden

Het is mooi zoals je alles hier in de blog beschrijft en ons meeneemt met je gedachten. Ik vind het erg fijn om te lezen wat er in je omgaat. Vooral het positieve natuurlijk. En ook in de moeilijke dingen, dat je het kunt uiten. Misschien dat dat alles minder zwaar voor je maakt.
Jij en Tam zijn optimistisch, vol energie en jullie zijn altijd in voor een grapje. Ik had dan ook niet anders verwacht dat jullie gelukkig zijn. Dat alleen al is enorm waardevol :)

Cindy
6 jaar geleden

Wat ik zou willen veranderen aan mezelf? Want anderen kan je niet veranderen ๐Ÿ˜œ. Eigenlijk vind ik het prima gaan zo. Voor mijn waarden en normen ben ik erg tevreden. Ik ben dan ook niet zo moeilijk vind ik zelf๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿ™ˆ๐Ÿ˜œ๐Ÿ˜œ