Zorgen uiten

Gepubliceerd op 20 februari 2024 om 13:03

Vorig jaar was het dat ik Jos mijn gevoel durfde aan te geven in Barcelona dat ik me echt zorgen maakte om hem. Hij reageerde bijna niet en wuifde het wat weg onder het mom Corona, waar ik maar niet van herstel. Totdat we thuis waren en hij op maandag nacht toen hij weer niet goed kon slapen van de pijn in zijn heup aangaf dat hij nu wel dacht dat er iets kapot was in zijn lijf door de kanker. Deze reis van ons samen naar Barcelona is me zo dierbaar en ben ik zo dankbaar voor dat we die samen nog hebben kunnen maken. Eenmaal thuis stapte we in de rollercoaster om nog samen dingen te doen, zodat de kinderen en ik ook nog mooie momenten hebben om op terug te kijken. Het heeft ons ontzettend geholpen in ons proces afgelopen jaar. 

Ik voelde toen we in Barcelona waren al wel hoe bijzonder het was deze quality time met zijn tweeën. Elke minuut heb ik heel bewust beleeft en alle momenten van rustig aandoen en ergens wat drinken of gewoon even zijn en zitten en daarin Jos volgen ben ik zo dankbaar voor. Voor ons was dit de reis waarin heel veel dingen samen zijn gekomen en waarin we vooral elkaar weer even hebben gevonden en uit de haast van de dag zijn kunnen stappen. Het even niet bezig zijn met de kinderen en wat het komende jaar ons gaat brengen. Dat het nu naar omstandigheden best aardig gaat met ons is mede door dit soort momenten. Het niet uitstellen, maar het volgen van ons gevoel. Als ik Jos niet had gevolgd en het had uitgesteld tot begin april dan had ik deze mooie herinneringen niet gehad. 

Het laatste jaar van Jos zijn leven is het jaar geweest waarin hij en wij de vruchten hebben mogen plukken van alle behandelingen die hij heeft gehad. Het is een jaar geweest waarin we ons dagelijkse dingen deden en daarnaast wat op dat moment goed voelde en het niet uitgesteld tot later. Ik ben ontzettend dankbaar dat we in dat jaar ook nog hebben mogen ervaren hoe het is om een 'gewoon" leventje te hebben. Dus twijfel je of je iets wel of niet samen wil gaan doen voel in wat op dat moment goed voelt en stel het niet uit totdat het mogelijk niet meer kan ♥ Carpe Diem

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.