Jos: "Lente!"

Gepubliceerd op 20 maart 2023 om 21:15

Vandaag gaat de astrologische lente in. Om 22:24 staat de zon recht boven de evenaar, en daarna kruipt hij verder richting de Kreeftskeerkring. Zodra de zon daar is begint de astrologische zomer en gaat de zon weer richting de evenaar. Tot zover het wetenschappelijk bericht.

Lente vind ik een heerlijk seizoen. De verse blaadjes aan de bomen zijn heerlijk frisgroen. De koeien gaan weer de wei in en je kunt heerlijke graskaas kopen (tip!). De zon gaat vaker schijnen en het is nog niet te warm. De eerste keer in je T-shirtje naar buiten. Heerlijk!

Ook nu ga ik genieten van de lente. In m’n rolstoel naar buiten als de zon schijnt. Laat maar komen. De lente begint trouwens met twijfelachtig herfstweer, maar het mooie weer komt echt!

Bij mij gaat het redelijk. Dagen zijn best lang soms en dan is alle belangstelling van iedereen een welkome afwisseling. Mijn agenda heeft allang niet meer zo vol gezeten. Waar ik nog het meest blij mee ben is dat mensen ‘gewoon’ langs durven komen of ‘gewoon’ appen en vragen hoe het gaat. Ik weet hoe moeilijk dat is om die vraag te stellen aan iemand die terminaal ziek is. Maar ik ben zo blij met alle belangstelling!

Vandaag is mijn nieuwe bed gekomen. Een verstelbaar bed in de huiskamer. Ik ben van plan om het enkel te gebruiken als ik last heb in mijn normale bed, maar vandaag ga ik er direct in slapen. Testen en Tamara rust gunnen. Dat verdient ze!

Ps. Wat een mooie blog van Tamara gisteren! Bedankt voor alles Tam!!!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Sylvia
een jaar geleden

Jullie blijven de slingers ophangen. Respect. Lieve groetjes van ons ❤️

Mirian
een jaar geleden

"Informer van Snow",

Ik zet de radio aan en hoor dit liedje; dat liedje hoort bij jou! Uit de havo en plaza tijd.
Jij kent dat waarschijnlijk nog compleet uit je hoofd, en vast ook nog op tempo.

Ik lees jullie blogs en denk veel aan jullie. Zo bewonderingswaardig allemaal, zo knap hoe jullie dit vreselijke proces samen aangaan. Het brengt je terug tot de essentie van het leven; goed om daar meer en meer bij stil te staan. Die noodzaak brengen jullie op heel veel mensen over, dank daarvoor!

Lieve groetjes uit Kapelle

Suus
een jaar geleden

He lieve Jos en Tam,
Jullie richten je koppie als bloemetjes richting de zon!! Zó bewonderswaardig.
Dat er nog heel veel lentestralen jullie mogen verwarmen de komende dagen..
Enne Jos.. als je het fijn vind om nog meer berichtjes te ontvangen, Tamara heeft mijn nummer😊
Lfs Suus

Renske
een jaar geleden

Hey Jos,
We kennen elkaar niet persoonlijk, maar Tamara kwam met Joey en Joyce bij mij in de kapsalon (KnippertjeKnap). Ook ben ik nog een keertje bij jullie geweest voor een zandbak-sessie ;)
Ik lees al een tijdje mee met je/jullie. Zo bijzonder en krachtig hoe jullie dit als gezin oppakken. Heel veel respect heb ik daar voor. Daarom ook van mij “gewoon” een berichtje aan jou. Om te laten weten dat we met jullie mee voelen en dat je, zoals hier al gezegd, heel veel mensen inspireert met je blogs en met je/jullie instelling. Je laat zien dat er een keuze is in dit leven. De situatie en het gegeven feit heb je niet in de hand, wel hoe je ermee om gaat. Mooie mensen, ik wens jullie alle kracht die jullie kunnen krijgen en zoveel mogelijk mooie momenten samen ❤️

Koen
een jaar geleden

Bij de lente denk ik aan de koeiendans, je lekker laten gaan, pluk de dag, voel je vrij. Past goed bij je.
Dat bed komt me bekend voor, kraakt en piept die van jou ook zo?