Jos: "200km en Barcelona"

Gepubliceerd op 24 februari 2023 om 23:27

Ik herinner het me als de dag van gisteren. We vertrokken met een groep van 4 schaatsvrienden. Aan de start staan 137 fanatieke schaatsers. Het is koud, zo’n -12°C en vroeg, 7 uur in de ochtend. Na twee ronden begint het te sneeuwen en wordt het lastiger om de scheuren in het ijs te zien. Ik val 2 keer kort achter elkaar in de derde ronde, en ik wil uitstappen. Gelukkig wordt er net op tijd geveegd! Na een dag schaatsen, zo’n 9 uur en 45 minuten na de start, voltooi ik de 200km. Een geweldige prestatie waar ik vandaag vaak aan heb gedacht. En… ik was toen ziek. Al wist ik nog niet wat het was, de symptomen waren volop aanwezig.

We gaan 5 jaar vooruit in de tijd. Wat is er veel veranderd. Allereerst wil ik erbij stil staan dat het een jaar geleden is dat Rusland de Oekraïne binnen is gevallen. Al die bloedvergieten, al dat leed en de vraag die mij al een jaar bezig houd, waarom? Wat valt er te winnen? Zoals Joey zo mooi zei: “Als je iets graag wilt hebben schiet je het toch niet eerst kapot papa?” Een wijsheid waar ik niets tegenin kan brengen. Ik hoop dat de oorlog stopt!

Nog iets bijzonders. Tamara en ik zijn gisteren teruggekomen uit Barcelona. Heerlijke reis. Veel gezien, lekker gegeten en gedronken en omringd door mooi weer en vriendelijke Spanjaarden. Details van de reis lees je hier. Ik ga nagenieten!

 

24 februari 2018; Dat gele pakkie, dat ben ik!

22 februari 2023: Gaudí schildert met licht in de Sagrada Familia.

Reactie plaatsen

Reacties

Rinus en Jannie
een jaar geleden

Wat waren we trots op je Jos. En nog steeds.

Jos Bruurs
een jaar geleden

De alternatieve Elfstedentocht in Falun, Zweden was inderdaad een geweldig mooi avontuur.
De weidsheid van het Runn meer waar je met tijden niemand zag. De stilte, enkel het zingende geluid van de schaatsen over het ijs. De lucht vol met opwaaiende ijskristallen waar de opkomende zon probeerde doorheen te komen. Zo mooi, het leek wel sterrenstof.
Maar ook sneeuw, wind, scheuren, vallen, kou, vermoeidheid. Uiteindelijk samen over de finish, met Geir (onze Nederlandse Noor) op sleeptouw.
Zo bouw je herinneringen. Hetzelfde met je reis naar Barcelona, ga zo door!
Gr. Jos Bruurs (degene met de wit-gele skibril)