Jos: "Stil"

Gepubliceerd op 23 november 2022 om 23:37

En dan krijg je een telefoontje waarin je wordt verteld dat iemand die jou kent vanaf je geboorte, en die ik ken vanaf mijn eerste herinneringen, overleden is. Iemand die tijdens mijn leven veel voor mij heeft betekend en iemand die ook tijdens mijn ziekte veel van zich heeft laten horen.

Tranen staan in mijn ogen. Van vreugde, want hij heeft mij veel vreugde gebracht. Ik herinner mij hoe hij voor ons tekende toen hij bij ons op bezoek was. Ik herinner mij hoe we met z’n kinderen speelden in de zandbak. Ik herinner mij hoe hij op het toneel stond. Ik herinner mij hoe hij voor de fanfare uit liep.

En tranen van verdriet. Want dat was er ook. Stil verdriet en leegte.

Bedankt voor alles wat je voor mij betekend hebt!

En nu ben ik stil…

 

Image credit: Banksy - Girl with balloon

Reactie plaatsen

Reacties

Pa en Ma
2 jaar geleden

Zo zouden we nog een hele waslijst kunnen toevoegen Jos. Het begon bij ons trouwen. De drummer van de band. Sinterklaas. Jou schoolmeester. 50 jaar is aan herinneringen voorbijgekomen. En dan het medeleven rondom jou. Ook namens ons. Beankt voor alle lol en de tranen die we gehad hebben. Wij zijn ook stil.

Joke Slabbekoorn
2 jaar geleden

Ook ik werdt er stil van ,de Sint ,zo was m,n 1e kennismaking met hem .zo intriest geen woorden voor,voor je ouders en jullie een flinke klap wens jullie heel veel sterkte en kracht .liefs van ons

Karin
2 jaar geleden

Wat verdrietig Jos, heel veel sterkte. Liefs.
Karin

Jomanda Scheele
een jaar geleden

❤️