Jos: "Everglow"

Gepubliceerd op 26 maart 2023 om 19:42

Al jaren wil ik een blog schrijven over dit liedje. Ik heb het nog nooit gedaan. Ik vind Everglow van Coldplay het mooiste liedje dat ik ken. Vooral de simpelste versie, met enkel begeleiding op de piano. Onbegrijpelijk dat zo weinig mensen het kennen!

Wat ik bijzonder vind is dat het woord Everglow niet eens bestaat in het Engels. Ook voor hun valt het uiteen in twee woorden. Ever = altijd, glow = gloed. Mijn beste Nederlandse vertaling is Eeuwige gloed.

Vanaf de allereerste keer dat ik dit liedje hoorde greep het mij. De simpele piano en de mooie tekst! Het gaat over verlies en over doorgaan na dat verlies en dat denken aan de persoon die er niet meer is voor een eeuwige gloed zorgt.

Maar het gaat er ook over dat je als je van iemand houd je dit uit mag spreken. En juist dat is soms zo moeilijk!

Dan een update over mij. Ik heb net genoeg (eigenlijk net te weinig) energie om de dag door te komen. Ik slaap redelijk, hoest behoorlijk en in de ochtend voel ik me het beste. In de middag voel ik mijn energie wegstromen. Vanmiddag heb ik het koud terwijl het gewoon warm is in huis en ik dikke kleding aan heb.

Tam neemt de kinderen op sleeptouw om een nieuw hoofdkussen te kopen voor Joyce. Begin van de middag gaat aardig, maar voordat ze thuiskomen lig ik te rillen onder mijn dekentje op bed…

Tam, Joyce en Joey, Love you!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Sylvia
9 maanden geleden

Lieve Jos.Al die woorden die je schrijft. Ze betekenen heel veel voor die rond je staan. De blog is een bron van.informatie, die met een lach en een traan gelezen wordt. Jullie manier van leven is bijzonder, geeft kracht en nu veel ik de kou met je mee. Weet dat we jullie willen verwarmen.met onze liefde. Lieve groetjes van ons

sylvia
9 maanden geleden

Ik bedoel voel ik de kou met je mee

Jomanda Scheele
9 maanden geleden

❤️

Jolanda Hoogesteger
9 maanden geleden

Wow die komt binnen dit nummer Mooi Jos !!

Mildrid
9 maanden geleden

Lieve Jos, ik ga je missen en zal jouw wijsheden en inspiratie nooit vergeten. Om bij Coldplay te blijven...lights will guide you. ❤️

Birgit
9 maanden geleden

Een voor mij onbekender nummer maar erg mooi en voor nu voor eeuwig aan jou verbonden. Persoonlijk vind ik muziek er krachtig. Het raakt het doet wat met je. Dat bewijst dit nummer ook weer…

Jozie
9 maanden geleden

Heel mooi ❤️

Thea
9 maanden geleden

❤️❤️Hoi Jos,
Wat een prachtig nummer, het blijft voor mij bij jou!
❤️❤️

Petra Sonke
9 maanden geleden

❤️

Karin
9 maanden geleden

❤️

Joke Slabbekoorn
9 maanden geleden

Linda van den Berg
9 maanden geleden

Kippenvel!
Jullie zijn allemaal kanjers ❤️