April 2021

Jos: "Een week geleden!"

De operatie is alweer een week geleden. Vanmorgen was het best gek om te bedenken wat er een week geleden gebeurde. Rond kwart over acht: ‘hé, nu ging ik ongeveer op de operatietafel liggen’. Rond negen uur: ‘Hoever zou de longchirurg zijn?’ Rond tien uur: ‘De longchirurg was nu ongeveer klaar, tijd voor de gaatjes in mijn buik’. Rond 11 uur: ‘Nu is de leverchirurg bezig’. Rond 13:30: ‘Nu werd Tamara gebeld en ging ik naar de uitslaapkamer’. Rond 14:00: ‘Ik denk dat ik nu zo ongeveer mijn ogen open deed’. Rond 16:00: ‘Daar lag ik dan, op de IC’.

Lees meer »

Jos: "Beurs"

Vandaag mocht het grote verband waar de drain gezeten heeft eraf. Toen ik daarna in de spiegel keek herkende ik mezelf niet. Mijn hele rechter zijkant ziet bont en blauw. Overal bloeduitstortingen en littekens. Tien incisies totaal, de langste net onder mijn oksel. Als ik dit zie begrijp ik niet dat ik me zo goed voel. De schoonheidsprijs ga ik niet meer winnen!

Lees meer »

Jos: "Anima Sana In Corpore Sano"

Ik heb geluk. Verschrikkelijk veel geluk. Geluk dat deze vier tumoren weg zijn. Geluk met de mensen om mij heen. Geluk met de artsen om mij heen. Geluk dat deze tumoren niet op de verkeerde plek zitten en geluk dat ik mag schrijven dat ik weer gezond ben!

Lees meer »

Jos: "Naar huis!"

Gisteren zei de longchirurg dat mijn long acht uur dicht moest zijn voor ze me zouden laten gaan. Gelukkig leek het er gisteravond al op dat mijn long dicht zou zijn. Ik ben niet medisch onderlegd, maar wel een engineer en als je een beetje meekijkt weet je al snel hoe die apparaten werken. 

Lees meer »

Jos: "Mijn drain"

Gisteren heeft de longchirurg op mijn kamer een drain in mijn borstkas geplaatst om lucht en vocht vanachter mijn longen weg te zuigen. De drain doet goed zijn werk en hij heeft regelmatig toch nog nieuwe lucht weggezogen. Mijn longen waren nog niet helemaal dicht.

Lees meer »

Jos: "Klaplong"

Het wordt toch nog niet naar huis. Omdat ik vanmorgen een lage saturatie (hoeveelheid zuurstof in mijn bloed) heb zijn er nieuwe röntgenfoto's gemaakt van mijn longen. En daarop is te zien dat mijn rechterlong is ingeklapt. 

Lees meer »

Jos: "Morgen naar huis?!"

Het gaat nog steeds beter dan ik had durven dromen. Afgelopen nacht heb ik heerlijk geslapen. Mede doordat ik geen extra pijnstilling heb gehad waar ik slecht van slaap. En ik lag alleen op mijn IC kamer waar ik weinig last had van piepjes of andere ziekenhuisgeluiden.

Lees meer »

Jos: *keigoed!"

"U moet wel een beetje doen alsof u ziek bent", zei de arts op de uitslaapkamer. Na de operatie wordt ik fris wakker en ik merk geen pijn. De mensen op de uitslaapkamer staan ervan te kijken.

Lees meer »

Tam: "Operatie geslaagd"

Kwart over 1 wordt ik gebeld door de leverchirurg dat de operatie heel voorspoedig is gegaan en ze beide tumoren d.m.v een kijkoperatie weg hebben kunnen halen. De chirurg was zelf heel tevreden over hoe de operatie gegaan is.

Lees meer »

Tam: "Eerste deel van de operatie geslaagd"

Net gebeld voor de longchirurg en hij had de eer om als eerste aan de slag te gaan. Hij gaf aan dat alles volgens plan is verlopen en dat nu de leverchirurg zich klaar aan het maken is voor de rest van de operatie. Wordt vervolgd....

Lees meer »