Maart 2023

Jos: "Laatste dag"

Morgen is het zover, dan ga ik mijn reis voortzetten (geen grap!). Dat betekend dat het voor mij vandaag mijn laatste dag is. Wat doet iemand op zo’n dag?

Lees meer »

Jos: "Het ziekenhuis"

Maar allereerst hoe het nu gaat. Ik merk dat ik elke dag inlever. Mezelf concentreren is moeilijk geworden. Ik las graag, maar mijn boek raak ik nauwelijks nog aan. En een film kijk ik in delen omdat ik het simpelweg niet volhoud. Echt helemaal niets voor mij. Vanavond scheen de zon, normaal had ik op de mountainbike gezeten om een rondje te crossen!

Lees meer »

Jos: "Euthanasie"

Ik weet dat dit onderwerp gevoelig kan liggen. Toch wil ik vertellen hoe het gaat en waarom ik voor euthanasie kies. Denk aan de blog ‘eej’!

Lees meer »

Jos: "Geen blog?!"

Gisteren verliep mijn routine anders dan anders. Normaal ga ik in de avond achter de computer zitten om mijn Whatsapp te beantwoorden en een blog te schrijven. Ik blijf in herhaling vallen, maar enorm bedankt voor alle berichtjes, appjes en aandacht die we krijgen. Ik houd van mensen om me heen en ik waardeer het persoonlijke contact. Ik doen mijn best om alles te beantwoorden, maar ik moet zo spaarzaam zijn met mijn energie. Ik wil ook nog iets overhouden voor Tam en de kinderen!

Lees meer »

Jos: "Everglow"

Al jaren wil ik een blog schrijven over dit liedje. Ik heb het nog nooit gedaan. Ik vind Everglow van Coldplay het mooiste liedje dat ik ken. Vooral de simpelste versie, met enkel begeleiding op de piano. Onbegrijpelijk dat zo weinig mensen het kennen!

Lees meer »

Jos: "Afsluiting schaatsseizoen"

Vandaag was de grande finale van het schaatseizoen. Morgen sluit de ijsbaan definitief. Vorige week dacht ik nog dat ik erbij zou kunnen zijn met mijn rolstoel, maar zoals jullie gisteren lazen zit dat er echt niet meer in.

Lees meer »

Jos: "Batterij"

Mijn batterij is leeg en laadt niet meer op. Vanmorgen had ik bezoek en toen ging het best aardig, al ben ik door de slaappillen tot een uur of 10 zo wazig als wat en kan ik mijn ogen nauwelijks open houden. Daarna ging het beter en het bezoek was gezellig!

Lees meer »

Tam: "Papa's plek"

Wat een dag en wat blijft er elke dag weer veel op ons af komen. In de ochtend komt Richard van Bij de Hand uitvaartverzorging kennis met ons maken. Het was een heel fijn gesprek en hebben al snel het gevoel dat we hem erbij willen in ons team. Hij is gespecialiseerd in uitvaarten van jonge gezinnen en neemt veel regelzaken uit handen. Binnenkort gaan we een keer inplannen met de kinderen erbij en dan spreken we af op het plekje wat we deze middag voor papa hebben uitgekozen. Richard zal dan de kinderen daar waar nodig ook nog extra ondersteunen bij de vragen die ze hebben, waarvan het ook fijn is dat ze antwoord krijgen van iemand die daar zijn werk van heeft gemaakt.

Lees meer »

Jos: "Zzzzzz..."

Ik kan me de laatste keer dat ik een volle nacht doorgeslapen heb niet herinneren. Dat is echt al lang geleden. En de laatste tijd slaap ik echt slecht. Niet zozeer omdat ik lig te piekeren. Mijn hoofd is rustig en ik heb genoeg tijd om overdag over alles na te denken. Maar vooral omdat geen enkele houding lekker ligt en ik tussen 0:00 en 3:00 last krijg van mijn rechterheup. Of ik nu op mijn linker- of rechterzijde ligt maakt daarbij niet uit.

Lees meer »

Jos: "Wauw!"

Er is veel gebeurd vandaag. Laat ik met het begin beginnen. Het bed… Het matras was spijkerhard. Ik heb een halve nacht geprobeerd daar te slapen, maar dat lukte echt niet. Dus uiteindelijk bij Tamara aangeschoven en haar nog lang uit haar slaap gehouden. De nachten zijn waardeloos momenteel.

Lees meer »

Jos: "Lente!"

Vandaag gaat de astrologische lente in. Om 22:24 staat de zon recht boven de evenaar, en daarna kruipt hij verder richting de Kreeftskeerkring. Zodra de zon daar is begint de astrologische zomer en gaat de zon weer richting de evenaar. Tot zover het wetenschappelijk bericht.

Lees meer »