Tam: "Carpe Diem"

Gepubliceerd op 9 september 2021 om 21:39

De laatste keer dat ik iets over mijn ervaringen heb geschreven over het proces waar we in zitten is 28 maart en heet “Stilte voor de storm”. Als ik mijn eigen stuk teruglees dan komt het wel even binnen. Toen nog niet wetende dat we op 15 april te horen gingen krijgen dat ze in het genomen biopt tijdens de operatie in het buikvlies tumorcellen hadden gevonden. Dit was verre van waar we op hoopte en wat het toekomstbeeld heel spannend maakt.

Ik ervaar deze afgelopen paar maanden als zwaar met veel zorgen voor onze toekomst. Ik weet dat we er samen met de artsen alles aan doen om de ziekte onder controle te krijgen en we verder geen invloed hebben op het verloop van de ziekte. De afgelopen periode merk ik dat mijn positieve houding meer naar de achtergrond is verdwenen en ik druk bezig ben geweest met het bouwen van een muur om mezelf daarachter te verschuilen.

Het ziekteproces van Jos is inmiddels al een lange periode waarin we genoeg hebben meegemaakt om te weten dat de enige zekerheid die we hebben is: “dat niks zeker is”. Ik kan me wel zorgen maken voor de dag van morgen, maar de dag waar ik nu in leef is vandaag. Mijn spreuk Carpe Diem wat zoveel betekend als “pluk de dag” en waarmee bedoeld wordt dat men vooral van het leven moet genieten, ga ik komende periode hard mee aan de slag.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Sylvia
3 jaar geleden

Ik kan je gedachten volgen en meeleven. Maar mee voelen kunnen we deze roller coaster niet. Het is heel heftig, ook voor de kids. Fijn dat jullie zoveel steun ervaren van hen die rondom jullie staan. Maar het blijft heftig. Veel liefs van ons💕

Jannie
3 jaar geleden

Lieve Tamara. Ik zou je een hamer willen geven als je daarmee een stukje van de muur kan afbreken. Helaas. Zo werkt het niet. We kunnen hier in niet helpen. Wat wij kunnen doen is jullie bijstaan in het verdriet. Dat blijven we proberen. Hopen dat de muur stukje voor stukje afbrokkelt. Klein stukje is er al af door je gevoelens weer een keer op te schrijven. Nu even geen slingers ophangen maar CARPE DIEM. Tamara we houden van je en blijven je helpen en steunen waar we kunnen.

Joke Slabbekoorn
3 jaar geleden

Lieve Tam.begrijp heel goed in wat voor rollercoaster je zit maar wil ook even diep respect voor je uiten zoals jij tijdens de ziekte van Jos een rots in de branding bent voor de kids en Jos het blijft een heftige tijd . gelukkig krijg je ook steun van de mensen rond je .veel liefs en sterkte van ons

Rinus en Marieke.
3 jaar geleden

We wensen jullie heel veel sterkte en blijf de dag plukken. Jos gaat ook gewoon door met dagen plukken en er is nog een enorme pluktuin vol om die één voor één( er staan er meer dan honderd duizenden ) lekker te plukken, Héél véél STERKTE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Karin
3 jaar geleden

Wat dapper dat je zegt dat je een muur hebt gebouwd waar je je achter verschuilt. Ik kan het me zo voorstellen dat dit een manier is waardoor je overeind blijft om voor iedereen om je heen te zorgen. En dat doe je zo goed! Volgens mij zijn er ook veel mensen voor jou, die er voor jou willen zijn, je mag ook je verdriet laten zien!
Ik heb oneindig veel bewondering voor hoe jullie je hier door heen slaan, jullie zijn zo sterk samen!
Pluk de dag, mooi zoals je dat zegt en geniet van de fijne momenten! Veel liefs!