Jos: "Nabloeden"

Gepubliceerd op 29 april 2021 om 23:04

Bij de operatie hebben de chirurgen tien gaatjes nodig gehad om overal bij te kunnen. Negen van die wonden genezen zonder problemen. Zelfs de korstjes zijn aan het verdwijnen.

Maar aan de onderkant van mijn rechterborst zit een wond van zo’n drie centimeter die anders is. Daardoor zat de drain richting mijn borstkas die zuurstof en wondvocht vanachter mijn longen wegpompte. Achteraf gezien is die drain verwijderd terwijl mijn long nog lekte waardoor ik de klaplong kreeg. Omdat de operatiekamers bezet waren heeft de longchirurg toen op mijn kamer een nieuwe drain geplaatst in een andere operatiewond op mijn rechterzij.

De wond op mijn rechterzij is bijna genezen, maar afgelopen maandag begon de wond op mijn rechterborst te lekken. In de nacht van maandag op dinsdag kwam er behoorlijk wat donkerrood oud bloed uit en ook dinsdag bloedde het nog. De wond ziet er verder goed uit en doet geen pijn, maar hij is anders dan de andere wonden. Reden om woensdag toch even de huisarts te bellen. Die adviseerde om voor de zekerheid het ziekenhuis te informeren. Die wilden de wond zien om een diagnose te kunnen stellen.

Ik kon vanochtend al terecht in het ziekenhuis. De arts bevestigde dat de wond er goed uit ziet en niet ontstoken is. De verdikking onder de wond zal vanzelf wegtrekken. Wel adviseerde de arts me bij symptomen van ontsteking (koorts, pijn, rood zien en/of troep uit de wond) direct te bellen.

Hopelijk is dat niet nodig. Tijd… Heelt alle wonden!

 

Lekker charmante foto's... Links (of boven als je mobiel kijkt) de wond die nabloed en rechts (onder) de wond in mijn rechterzij waar de longchirurg op mijn kamer een nieuwe drain door heeft geplaatst. Die wond is mooi dicht en herstelt goed.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.