Jos "Wachten?!"

Gepubliceerd op 18 april 2021 om 22:19

Waarom drie maanden wachten en niet meteen iets doen aan de tumor op mijn buikvlies? We weten dat het er zit, aanpakken die handel!

Dat is een goede vraag. Het probleem is dat niemand weet of er nog meer tumoren zitten. De vier tumoren die gevonden zijn hadden direct geopereerd kunnen worden. Daarvoor was de chemo niet nodig. Ik heb chemo gehad om eventuele onontdekte tumoren weg te krijgen. Hoe kleiner die tumoren zijn hoe meer kans daarop is. En de bekende tumoren waren een goede indicatie om te zien of de tumoren reageerden.

Gelukkig was dat zo! Zeker de tumoren in mijn lever zijn flink geslonken. Dat betekend dat ook eventuele tumoren die nog niet ontdekt zijn flink last gehad hebben. Maar de vraag is, waren er onontdekte tumoren?

Als die er niet zijn en het plekje op mijn buikvlies is de enige tumor, dan is een behandeling mogelijk. Als er wel meer tumoren zitten, dan wordt het vechten tegen de bierkaai. De artsen kunnen niet blijven opereren.

Vandaar dat we wachten. De tumor op mijn buikvlies is vroeg genoeg gevonden, die verandert niet in drie maanden van behandelbaar naar niet behandelbaar. Maar die drie maanden geeft wel de tijd om te zien of de kanker in mijn lichaam niet al zover verspreid is dat opereren geen zin meer heeft.

Het wordt een bijzondere lente. Voor nu is het bewust genieten van het feit dat ik nog niets weet. En de zomer??? Dat duurt nog even!!!

Reactie plaatsen

Reacties

Lydie Rijsdijk
3 jaar geleden

O Jos, wat worden jullie op de proef gesteld! Zulke goeie berichten, maar dan dit! Je bent zo positief ingesteld, maar kan me voorstellen hoe moeilijk het nu allemaal is. We leven met jullie mee en hopelijk kunnen jullie toch nog een beetje genieten van de lente! Heel veel sterkte voor allemaal! Groetjes uit Hansweert .

Sylvia
3 jaar geleden

Wat bizar. Weer goed verwoord Jos. 3 maanden waarin het verschillende kanten op kan gaan. We leven met jullie mee. Veel sterkte met het verwerken van al die hobbels die jullie allemaal al 3 jaar ondergaan.. Een lieve groet van ons.

Joke Slabbekoorn
3 jaar geleden

Wat heb je het weer goed verwoord Jos wij liepen ook met die vraag rond waarom 3mnd wachten ,ze hebben daar zo hun reden voor jullie zijn heel veel in onze gedachten en we wensen jullie heel veel sterkte.probeer idd zoveel mogelijk te genieten van de lente .lieve groetjes van ons

Rinus en Marieke
3 jaar geleden

Hoi Jos, je hebt duidelijk onder woorden gebracht hoe de situatie er voor staat. We leven, op afstand, met jullie mee en hopen dat het " plekje"niet groeit en er verder geen andere meer worden ontdekt. Geniet van elke dag samen met Tamara en de kinderen. Héél véél STERKTE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Thea
3 jaar geleden

❤️❤️❤️❤️