Jos: "Winterwonderland"

Gepubliceerd op 8 februari 2021 om 23:35

Wow, we worden getrakteerd op een ouderwetse winter met vorst en sneeuw. Heerlijk. Ik houd van dit weer. Kinderen genieten op sleeën, en volwassenen genieten op snowboards achter auto’s. Tenminste, die kwam bij ons door de straat. Sneeuw kraakt onder mijn voeten als ik mijn rondje wandel en alles ziet er fantastisch uit. Winterwonderland!

Ik hoop dat er op veel plekken een goede ijsvloer komt. Dan komt Nederland samen. Het mooie besneeuwde landschap met een heerlijk zonnetje daarboven. IJskoud, maar daar kun je jezelf tegen kleden, en mensen die heerlijke schaatstochten rijden op plekken waar mensen straks weer met bootjes varen.

Vanmorgen slaap ik een gat in de dag, maar ik kom niet op gang. Ik voel mezelf niet meer ziek, maar mijn batterij is leeg. Ik heb een zwaar weekje achter de rug en dat merk ik. Na schooltijd vraagt Joyce of ik mee naar buiten kom. Ik zeg dat straks kom kijken, maar na even spelen met Joey is mijn batterij leeg en ga ik even liggen. Als Joyce binnenkomt zeg ik dat het me spijt, maar ze was me allang vergeten… Ik haar niet!

Ik ben het ziek zijn beu. Ik was zo fit! Ik baal ervan dat ik niet kan schaatsen tijdens de chemo. Maar dan zorg ik maar voor de koek en zopie voor mijn schaatsvrienden. Ik ga erbij zijn als er geschaatst wordt. Als het nier gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik hou van dit weer! Aanpassen en genieten!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Jannie de Bel
3 jaar geleden

Die plaatjes! De kids over de loopbruggen met hun tasjes op hun rug door het sneeuwlandschap naar school. Ik kan er geen genoeg van krijgen. Je hebt het van geen vreemde Jos. De winterse TV beelden van nu en van de tochten in het verleden. Heerlijk. Respect voor jou dat je nu al aan het bedenken bent hoe je je schaatsmaats van koek en zopie kan voorzien. Trots.

Thea
3 jaar geleden

KANJER!😘❤️