Jos: "Wereldkankerdag"

Gepubliceerd op 4 februari 2021 om 20:48

Vier februari, wereldkankerdag. Nu weet ik nooit zo goed wat ik met zulke dagen aan moet, het is (in mijn ogen) elke dag wel ergens een dag van. Maar ik wil deze dag gebruiken om kanker in perspectief te zetten. Want als ik één ding geleerd heb van kanker is dat je uit elke dag het beste kunt halen wat erin zit. Elke dag moet proberen een verhaal te maken, en daarin voel ik me het afgelopen jaar beperkt… En niet alleen door de chemo.

Dus ik ga een oneerlijke vergelijking maken. Ik ga appels en peren vergelijken en dat doe ik om te proberen e.e.a. wat in perspectief te zien. Ik ga kanker en corona met elkaar vergelijken. De enige overeenkomst is dat ze beiden nare ziektes zijn… Wat cijfers:

Corona is 27 februari 2020 voor het eerst in Nederland geconstateerd. Corona heeft nu (4 februari) 993.430 besmetting in Nederland. Van die besmettingen zijn er 14.234 duizend mensen overleden. Dat betekend dat 1.43% van de mensen die besmet raakt met corona hieraan komt te overlijden.

Dan kanker. Elk jaar krijgen 110.000 mensen de diagnose kanker. 45.000 mensen daarvan overlijden aan de gevolgen daarvan. Dat betekend dat 40,9% van de mensen die de diagnose kanker krijgen daaraan komt te overlijden.

Ik trek geen conclusies. Corona is een infectieziekte en kanker niet. Maar Maarten van der Weijden moet 200km zwemmen om 4 miljoen op te halen voor kanker en voor corona gooien we bedrijfstakken te grabbel. Ik mis perspectief!

Ps. Ik voel me iets beter dan gisteren, maar daar blijft het bij… Morgen frietdag!

Reactie plaatsen

Reacties

Rinus en Marieke
3 jaar geleden

We hebben even, op ons gemak, een aantal blogs die we nog niet hadden gelezen onder de loep genomen en we hebben best veel geleerd van alle dingen die je over de werking van chemo op de kanker hebt verteld. We zijn ontzettend blij dat de uitslag van zowel de tumoren in je lever als de tumoren in je longen door de chemo flink zijn "aangepakt" Ze zijn in ieder geval flink onder handen genomen door de chemo. Ja, dat je daar soms ontzettend beroerd van bent moeten we je toch bewonderen, echt ontzettend bewonderen dat je dan toch elke dag gaat lopen. Buitengewoon sterk van je ! We hopen dat de dagen tot en met 1 maart redelijk goed of echt knetter goed mogen verlopen. Blijf positief , we denken veel aan jullie en proberen , regelmatig een duwtje "aan de kar te geven", door op afstand met jullie mee te leven. We wensen jou Jos en Tamara en de kinderen dan ook héél véél STERKTE !!!!!!!!!!!!!!