Jos: "Klaar"

Gepubliceerd op 31 januari 2021 om 22:59

Ik ben er weer klaar voor. Morgen chemokuur numero vijf. Ik ga weer een weekje onder zeil.

Het grote verschil met de vorige kuur is dat ik nu weet dat de tumoren flink last hebben van de chemo. Omdat de chemotherapie in 2018 niet zoveel gedaan had als verwacht was ik nu ook wat sceptisch. Ook omdat de tumormarkers niet zoveel gedaald waren. Nu zijn die slechts een indicatie, maar toch. Door de scans weet ik dat de tumoren meer last hebben van de chemo dan ik. Morgen vol goede moed naar het ziekenhuis!

Vandaag heb ik gezorgd dat mijn batterij weer helemaal vol is. Lekker gewandeld in het heerlijke zonnetje en daarna gekookt met de Joyce. Ze heeft een ‘mandarijnensoep’ gemaakt, een heerlijk toetje met een bolletje ijs dat drijft in mandarijnensap, compleet met chocoladestengels. Ik maak ondertussen het hoofdgerecht en als aperitiefje hebben we nog de zelfgemaakte ‘roze koeken’ van gisteren. Echt leuk om zo samen bezig te zijn en nog leerzaam ook (ook voor mij!).

Ik ben benieuwd naar de scans morgen bij de oncoloog. We krijgen de plaatjes te zien en ik ben deze keer echt benieuwd. Vooral naar de PET/CT-scan omdat de tumoren dan oplichten. Know your enemy, zeggen ze. En dit is mijn kans om mijn ‘enemy’ te zien. Het maakt de kanker voor mij tastbaar omdat ik de tumoren op geen enkele manier voel. Door de scans te zien weet ik waar de tumoren zitten en waarom ik deze chemo onderga.

Reactie plaatsen

Reacties

Thea
3 jaar geleden

Hoi Jos,
Succes vandaag, wij zijn onderweg naar Den Haag.
❤️