Jos: "Frietdag"

Gepubliceerd op 22 januari 2021 om 22:52

Hoewel mijn smaak niet zoveel veranderd is dan bij de chemo in 2018, merk ik wel dat mijn eetpatroon anders is. Het is fijn om wat in mijn maag te hebben omdat ik mezelf dan minder ziek voel. En ik moet moeite doen om een peer naar binnen te werken, maar koek of chips of dat soort dingen is geen probleem. Heel raar.

Ik probeer te zoeken naar zo gezond mogelijke alternatieven. Ongezouten noten gaat goed. Een stukje kaas of 80% pure chocolade is ook geen probleem. En niet teveel aan toegeven.

Maar… Je moet jezelf af en toe kietelen. Twee weken geleden op vrijdag had ik zo’n zin in friet dat we dat dan ook maar gegeten hebben. En omdat vandaag weer de laatste dag is dat ik echt last heb van de chemo is het vandaag wederom frietdag. En dat terwijl we normaal nauwelijks friet eten en Joyce het eigenlijk niet eens lekker vind. Ze eet uiteindelijk meer van de hamburger die we ook besteld hadden als van de friet. Maar voor papa is het smullen.

Morgen worden de eerste scans gemaakt. Ze gaan weer een MRI-scan van mij maken. Ik ben heel benieuwd wat er op de beelden staat. Maar ik moet nog even geduld hebben. Maandag eerst een PET/CT-scan, en dan woensdag de uitslag. Duimen dat de tumoren goed gereageerd hebben op de chemo en ik nog twee kuren krijg. Ik zie daar niet naar uit, maar dat is wel de beste uitslag!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.