Jos: "Dag twee"

Gepubliceerd op 19 januari 2021 om 23:17

Gisteren, de dag dat de kuur inliep, was een rare dag. Maar het inlopen zelf ging goed. Toen ik thuis kwam was ik kapot en ben ik op bed gaan liggen. Gelukkig bleven, buiten algehele malaise, de verdere klachten uit. Ik heb niet over gegeven en ik voel me ook minder ziek dan bij ronde drie. Dat heb ik nu ook nog. Iets doen is teveel, gaan staan is teveel, ergens geconcentreerd mee bezig zijn is lastig en ik voel me niet fijn. Maar de echte klachten blijven uit.

De dag is vooral doorkomen. Vanmorgen heb ik lang op mijn bed gelegen omdat ik mij dan altijd vrij goed voel, maar zodra ik ga staan is dat over. Daarna douchen, of ja, wassen omdat ik niet kan douchen met het pompje met chemo. Tijdens het wassen ben ik rillerig en koud. Daarna ontbijt. Honger heb ik niet echt maar ik eet toch twee bammetjes. Langzaam omdat ik wil blijven voelen hoe mijn lichaam het voedsel verdraagt.

En zo loopt mijn hele dag. Ik kijk wat TV, lees wat, computer wat en ik probeer de dag door te komen. Meebewegen met hoe het gaat en rustig afwachten. Het is soms lastig, soms niet te doen, maar het werkt wel het beste. Bewust actief rusten en actief bewegen. Niet teveel tegenstribbelen en alles over je heen laten komen. Het klokje tikt vanzelf verder… En zo komt ook deze dag tot een eind. Op naar dag drie. Welterusten!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.