Jos: "Het zit erin"

Gepubliceerd op 6 december 2020 om 20:33

Mijn kastje is losgekoppeld. De laatste chemo van de eerste kuur is ingelopen!

De chemotherapie die ik krijg bestaat uit een cocktail van twee soorten chemo’s en één immunotherapie. De immunotherapie remt de aanmaak van nieuwe bloedvaatjes en die liep vrijdag het eerst in. Daar merkte ik helemaal niets van.

Daarna begon de eerste chemo in te lopen. Dat duurde een paar uur en vooraf kreeg ik een prikje tegen de effecten. Tijdens het inlopen werd ik zweverig, zweterig en merkte ik dat mijn tong dikker werd. Bekende bijwerkingen en goed vol te houden. Ik had nog om twee extra prikjes kunnen vragen maar dat was niet nodig. Toen die chemo erin zat is mijn pompje aangesloten met de derde chemo die 44 uur in moest lopen. Dat pompje heeft twee dagen lang aan mijn broekriem gehangen en ’s nachts naast mij in bed gelegen. Niet heel vervelend, maar toch ben ik blij dat het weg is.

Ik voel me nog steeds best goed. Elke dag maak ik een ‘chemowandeling’. Toen ik vrijdag uit het ziekenhuis kwam heb ik met mij vader een klein uurtje gelopen. Gisteren met een kennis bijna twee uur en vandaag een uur zelf. Tijdens het wandelen heb ik nog het minste last.

Als ik terug kom merk ik wel dat mijn energie op is. Dat komt door het weinige slapen. Gelukkig heb ik mijn laatste pilletjes ingenomen. Vannacht nog 1x slecht slapen. Morgen voel ik me misschien minder, maar slaap ik als een zonnetje!

 

Het heuptasje met daarin het pompje.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.