Jos: "Vol"

Gepubliceerd op 29 november 2020 om 23:23

We gaan er vol voor! Het is gek om te zeggen, maar van mij mag alles nu beginnen. Laat maar komen, des te eerder is het ook weer achter de rug!

Voorbereiding voor chemo en operaties is bij mij een fysiek en mentaal proces. Fysiek omdat ik zo fit wil zijn als kan om hier doorheen te komen. Fysieke fitheid helpt om minder complicaties te hebben bij operaties en om chemo’s beter te kunnen doorstaan. Bewegen tijdens de chemo helpt zelfs om het effect van de chemo te vergroten. Al is het maar 100 meter lopen, mijn plan is om elke dag te bewegen!

Mentale voorbereiding is lastiger. Het helpt mij om een doel te hebben, en dat doel is heel simpel. Ik wil in 2021 weer in staat zijn om een Elfstedentocht te schaatsen, mocht die er komen. En als die er niet komt dan hoop ik de Elfstedenafstand (200km) af te leggen in Zweden of in Oostenrijk. Dat is meteen een goede motivatie voor mijn reïntegratie!

Nu hopen dat de tumoren meewerken. Bij de chemo in 2018 reageerde de tumor minder dan de oncoloog had verwacht, terwijl er juist meer effect was bij de bestralingen. Nu heb ik een andere combinatie van chemo’s, maar het blijft spannend om te zien of de tumoren reageren. Dat bepaalt mijn toekomst. Letterlijk!

Bedankt iedereen die de afgelopen tijd met mij gesport heeft, fysiek ben ik er klaar voor! Mentaal zit het ook goed. Ik ben er klaar voor!

Reactie plaatsen

Reacties

Thea
4 jaar geleden

Go,go,go Jos, je kan het!
💪🏻😘

Tannie
4 jaar geleden

Wat mooi kan jij dat allemaal goed verwoorden Jos. Sterkte voor jullie allemaal.

Rinus en Marieke.
4 jaar geleden

Heel veel sterkte voor jou en Tamara en de kinderen !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!