Jos: "Sorry Joey"

Gepubliceerd op 17 november 2020 om 19:00

Vanmiddag naar het ziekenhuis voor de CT van de longen en de MRI van mijn lever. De CT is voor de zekerheid. De arts wou er zeker van zijn dat we ons nu niet focussen op het weghalen van een tumor in de lever terwijl er ook uitzaaiingen in mijn longen blijken te zitten. Ik hoop echt zo dat mijn longen schoon blijven. Die heb ik veel te hard nodig om te sporten!

Tegelijkertijd ben ik benieuwd naar wat er op de MRI te zien is. Op basis hiervan gaat de arts de operatie plannen en het behandelplan opstellen. Ik duim dat hij toch een weg weet te vinden tussen de wirwar van aderen, slagaderen en galwegen die om de tumor heen liggen. Morgenmiddag weten we het.

Nadat ik uit het ziekenhuis kwam ben ik Joyce en Joey op gaan halen van de buitenschoolse opvang (de BSO). Op de terugweg vertel ik dat er foto’s gemaakt zijn van papa’s binnenkant. Waar Joyce dit interessant vind, haakt Joey direct af. Hij wil niet weten wat er aan de binnenkant gebeurt en hij vind het niets als ik dit vertel. Sinds mijn nieuwe tumor ontdekt is wil hij er eigenlijk niets over horen. Ook niet als ik het er op een rustig moment met hem over wil hebben. Hij vind het spannend!

En terecht. Ik ook. Het is ook spannend!

Morgen als hij zijn kinderfeestje heeft horen wij het behandelplan. En dat zullen we ook aan hem moeten vertellen.

Sorry Joey!

Reactie plaatsen

Reacties

Michel en Roos
4 jaar geleden

Wat een verschrikkelijk rotnieuws... we denken aan jullie en hopen op een zo positief mogelijk plan morgen. Heel veel sterkte!

Rinus en Jannie
4 jaar geleden

Lieve Jos en Tamara. Wat worden we weer gespannen wakker vanochtend na toch wel een goede nacht. We gaan mee helpen om het voor Joey een fijn verjaardagsfeestje te laten worden. Voor ons fijn dat we hierin jullie een klein beetje kunnen helpen. Dit hadden jullie zo graag zelf gedaan. Een kinderfeestje dat jullie nu gedeeltelijk uit handen moeten geven. Hoe hard kan het leven zijn. Opa en oma en enkele lieve moeders gaan er alles aan doen om het in ieder geval voor de kids zo normaal mogelijk te laten verlopen. Heel, heel veel sterkte en liefs van ons.

Jolanda Kuijpers
4 jaar geleden

Beste Jos Tamara en kids
Wat weer een rottijd voor jullie. Ik vindt het superknap hoe jullie hiermee omgaan. En dat kinderfeestje komt zeker goed met hulp van opa en oma!

Wij wensen jullie heel veel sterkte vanuit Baarlo!!