Jos: "Zingend ijs"

Gepubliceerd op 29 januari 2020 om 22:52

Pwoing, een geluid dat mij het meest een laser doet denken gaat door het ijs. Pwoing. Nog één. Even later voelen we dat het ijs zich zet onder onze schaatsen. Met een prachtig geluid lijken we een stukje te zakken. Pure magie! 

Het is onze rustdag, maar we staan weer aan de oostkant van het meer bij Dolomitenblick. Met de wind in onze rug en het zonnetje op ons gezicht op perfect ijs daarheen gereden. De omstandigheden zijn niet te vergelijken met gisteren, toen was het ploeteren door de wind, regen en de dooi. Zo kan ik ook 200 kilometer schaatsen…

Vanmorgen hebben we gekeken bij de marathon schaaters. De dames en heren zijn al een paar uur aan het schaatsen als we aankomen. Mooi om het tempo te zien wat deze atleten kunnen rijden. Met 35 à 40 kilometer per uur vliegen ze over het ijs.

Verder gebeurt er vandaag weinig. Rustig herstellen en genieten van het mooie Oostenrijk. Verhalen vertellen over de tocht van gisteren. Schaatsen.nl heeft een leuk artikel gepubliceerd over een paar van onze schaatsers en de tent die we mee hebben genomen. Kimberly en Koen kwamen om 19:15 na dik twaalf uur schaatsen over de finish.

En nu… slapen! Welterusten! 

Reactie plaatsen

Reacties

Jannie de Bel
4 jaar geleden

Mooi stukje weer geschreven Jos. Ook op schaatsen.nl genoten van het mooie verhaal over ijsclub Tilburg. Wat hebben jullie afgezien. Respect voor allemaal. In het bijzonder voor Kimberly en Koen. En de ouders van Koen die jullie de hele dag aangemoedigd hebben. Fantastisch.

Rinus en Marieke.
4 jaar geleden

Jos, wat een prestatie heb jij daar neergezet, buitengewoon. Het is weer al bijna een week geleden en dan komen wij ook nog eens even om de bocht. We zijn er gewoon stil dat , na alles wat jij/jullie hebben doorgemaakt, dit nog eens even laat zien.En.......of het nu 140, 150, 160 km. is en geen 200 dat maakt niets uit. Je hebt het gewoon gedaan. We hebben ontzettend veel respect voor jou voor Tamara en de kinderen. Het aller, allerbeste voor jullie allemaal en we gaan weer proberen alle blogs van commentaar te voorzien want af en toe schiet dat er wel eens bij in. Maar we denken altijd aan jullie. Veel, veel STERKTE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!