Jos: "Schaatsles"

Gepubliceerd op 12 oktober 2019 om 22:20

Vandaag vroeg opgestaan. Het schaatsseizoen begint, de ijsbaan is open. De planning, flyers uitdelen, schaatspak ophalen voor Joyce, schaatsles Joyce, schaatsles Joey en schaatsles geven voor mij. Om acht uur zitten we met z’n allen in de auto.

Samen met een schaatsvriend heb ik een initiatief gestart om dit jaar vanuit IJsclub Tilburg naar de Weissensee, de alternatieve Elfstedentocht in Oostenrijk, te gaan. Hiervoor hebben we flyers laten drukken en die gaan we uitdelen. Joyce en Joey vermaken zich hier prima mee en in de tussentijd krijgen we veel positieve reacties.

Daarna mag Joyce haar IJsclub Tilburg schaatspak ophalen en mee gaan doen aan de warming up voor de schaatsles. Ze doet dit jaar voor het eerst mee aan het kleine banentoernooi, een echte competitie voor de kleine jeugd. Geweldig leuk hoe serieus ze is en hoe ze geniet van het schaatsen.

Daarna mogen Joey en ik aan de bak. Ik ga een groepje met o.a. Joey schaatsles geven, althans, dat is het plan. Maar al snel blijkt dat vier kindjes nog nooit op schaatsen hebben gestaan. We splitsen de groep en ik help vier kinderen hun eerste meters ooit te maken. Na nog geen dertig meter schaatsen ze los. En het mooiste is de grote lach op hun gezicht. Ze hebben geschaatst!

En Joey? Hij is de kleinste maar het meest gedreven. Hij geniet van elke meter die hij schaatst. Van wie zou hij dat toch hebben???

Ook ik geniet. Dit helpt mij niet in het zwarte gat te vallen!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Rinus en Jannie
5 jaar geleden

Fijn om te zien hoe je nu voor de 2e keer uit dit zwarte gat aan het kruipen bent Jos. Toen we vroegen van de week om iets na te zien zei je "Ik heb het druk gehad". Wel met schaatsen en het mede helpen organiseren van de Weissensee. Helaas door je werk als detacheerder nog niet met reïntegreren maar ook dat komt weer. Geeft ons een goed gevoel dat we weer kleur op je wangen zien en ogen die uitstralen dat je weer zin hebt. Dat is zo anders geweest. Heel logisch. Als de kanker weg is ben je niet beter. Dat is waar gelukkig tegenwoordig meer aandacht aan besteed wordt. Helaas nog te weinig. Liefs pa en ma.

Sylvia
5 jaar geleden

Goed, Jos. Je toeleggen op het schaatsen. Hoe jammer het nu is, het werk komt vast ook weer. Houd moed. Lieve egroet van ons.

Rinus en Marieke.
5 jaar geleden

Jos, je hebt gezocht naar leuke dingen. De Ijsbaan, het schaatsen, het organiseren, flyers uitdelen, schaatslessen, Kinderen die nog nooit hebben geschaatst heb jij nu leren schaatsen. Je bent super gemotiveerd bezig on "dat zwarte gat" snel te dichten ! Ga zo door ! Veel beterschap en heel veel STERKTE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!