Jos: "For the Roses"

Gepubliceerd op 15 september 2019 om 17:50

Wat een geluk met dit stralende weer. Perfect om te fietsen. In Goes (voor de Brabanders, een stadje in Zeeland vlak bij Yerseke waar ik geboren ben. Klikkerdeklik) wordt de Ride for the Roses gereden. Ooit, in 1997, werd op initiatief van Lance Armstrong de eerste Ride for the Roses gereden in Amerika om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. Sinds 1998 wordt de toch ook in Nederland gereden en dit jaar start de tocht voor de derde keer in Goes.

Het is best apart dat mensen zeggen dat ze aan jou denken als ze meerijden. Dat vind ik op een bijzondere manier een enorme eer. Bijzonder omdat ik mezelf dan heel klein voel worden. Mijn kanker? En dan komt de realisatie. Mijn kanker ja!

Zonder onderzoek naar kanker had ik nu niet achter mijn computer gezeten om dit stuk te schrijven. De eerste Ride for the Roses is 22 jaar geleden. In die tijd waren de overlevingskansen van endeldarmkanker lang niet zo groot als nu en een uitzaaiing naar de lever was bijna altijd dodelijk. Anno 2019 zijn deze tumoren behandelbaar. Dat komt door onderzoek naar kanker. Daarom ben ik iedereen die mee rijdt ontzettend dankbaar.

Ik hoop dat jullie genoten hebben!!!

Reactie plaatsen

Reacties

Jannie
5 jaar geleden

Het was weer hartverwarmend om mee te rijden. Alles perfect georganiseerd. Prachtig weer. De stilte als het lied the Rose begint. De mensen in gedachten waar je voor fietst. En op het eind weer het mooie bedrag van meer dan 850.000 euro. Dat het weer mag bijdragen aan de onderzoeken die nog steeds zo hard nodig zijn.

Sylvia
5 jaar geleden

Ook ik heb gefietst. Het is en blijft bijzonder. Zoveel mensen rondom je die er mee te maken hebben. Zoveel geld opgehaald voor de onderzoeken die hard nodig zijn.

Rinus en Marieke.
5 jaar geleden

Ja, hallo, daar zijn we weer ! We hebben jullie blogs even doorgenomen en begrijpen dat je met ups en downs weer goed aan het herstellen bent. Prachtig dat je na die weken na je tweede operatie al weer zo herstellende bent. Ook kunnen we begrijpen dat de ene dag de andere niet is. Maar je bent "schoon" en hopelijk blijft dat zo !!!!!! Ik ben in deze afgelopen maanden in gebreke gebleven om jullie blog te volgen dat kwam door twee staar operaties en alle daarbij behorende dingen die niet mogen en kunnen i.v.m. met m'n beide ogen.Maar zulke ingreepjes staan helemaal niet in vergelijking met de operaties van jou. Ze zijn alleen vervelend om goed te zien, zodoende was typen voor mij even een poosje "not done". en als ik het deed moest ik het 3 keer over doen.Maar we zijn blij dat je aan de herstellende hand bent. Dat je bloedwwarden goed zijn en dat je er weer met volle moed tegen aan gaat ! Precies wat je pa zei: "Je bent beter, nu kun je gaan herstellen".
We wensen je veel beterschap en heel veel STERKTE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wibo Nieuwdorp
5 jaar geleden

Hé bikkel, ik lees je blogs regelmatig even bij. Je doet het super ook al zal dat niet altijd zo lijken. Sas heeft gisteren ook meegefietst en met de gedachte dat zij die klote ziekte tot nu toe heeft overwonnen. Dat gaat jou ook lukken maatje. Veel sterkte uit het Zeeuwse