Jos: "Donkergrijze wolk"

Gepubliceerd op 5 augustus 2019 om 16:22

Ik vind dit een van mijn moeilijkste periodes ooit. De kanker is terug, alles wat ik in de afgelopen maanden heb opgebouwd valt uit mijn handen, ik moet weer een keer geopereerd worden en er gebeurt… Letterlijk niets momenteel.

Het is lastig om iets te starten. Er zit een operatie aan te komen. Dat brengt een berg onzekerheid met zich mee. In tegenstelling tot eerdere berichten is de operatiedatum woensdag 21 augustus (dat scheelt alweer twee dagen), maar het liefst zou ik morgen onder het mes gaan en mezelf weer terugknokken.

Ik zal zo blij zijn als de tumor weg is en ik weer kan werken aan mijn herstel. Keihard ervoor gaan om weer terug te komen op de plek waar ik was. Weer de stijgende lijn pakken en deze tegenslag achter mij (en ons) laten.

Voor nu is het proberen de dagen zoveel mogelijk zin te geven. Afspreken met vrienden, spelletje spelen en door een maisdoolhof struinen. Skeeleren (gisteren mijn skeelerrondje van dik 22 km afgelegd in 1 uur en 2 minuten. Daar moet ik toch 2 minuten vanaf kunnen rijden???) en hardlopen.

Maar het blijft lastig. Die donkergrijze wolk hangt boven mijn hoofd en gaat voorlopig niet weg. Ook als de tumor straks uit mijn lichaam is zal ik moeten werken om weer vertrouwen te krijgen. Vertrouwen dat het spook dat kanker heet uit mijn lijf weg is

Reactie plaatsen

Reacties

Rinus en Marieke.
5 jaar geleden

Hoi Jos, Tamara en kinderen.......ja....donkere wolk....geen lol aan te beleven. Gelukkig is je operatie al twee dagen eerder dan gepland ! ( het zijn er toch weer twee ) We proberen ons in jullie situatie te verplaatsen en kunnen dan een beetje begrijpen wat jullie allemaal doormaken. Althans niet bij de pakken gaan neerzitten maar : skeeleren, hardlopen en jullie zinnen "verzetten". Makkelijker gezegd dan gedaan. Die wolk blijft boven jullie hoofden hangen en is, zoals je schrijft, voorlopig nog niet weg. Maar eens komt de dag ( en die is dus twee dagen eerder ) dat je wordt geopereerd en daarna is het er tegen aan om er weer helemaal bovenop te komen.Daarom wensen we je nu alvast heel veel STERKTE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! en probeer zoveel mogelijk de dagen voorafgaande aan de operatie vertrouwen te kweken. Nogmaals het allerbeste, probeer er zolang "iets"van te maken en daarna héél véél STERKTE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Karin
5 jaar geleden

Lieve Jos,
Je bent zo’n enorme bikkel en doorzetter maar het is niet gek dat het nu heftig is. Je komt weer op dat positieve stuk, gaat straks weer aan je herstel werken maar nu mag je ook echt wel even balen en boos zijn. Als iemand straks achter die grijze wolken de zon weer ziet schijnen ben jij het wel! Sterkte Jos, en die 2 minuten lukt vast ook snel!

Sylvia
5 jaar geleden

Ik snap dat het nu heel zwaar is Jos. Ook voor Tamara en de kids en je allernaasten. Ik weet dat er nog veel meer mensen met jullie meeleven. Dit meeleven mag jullie kracht geven deze moeilijke tijd door te komen. Zet m op taaie rakker. Samen zijn we sterk. Een lieve groet uit Yerseke.