Jos: "Herkenning"

Gepubliceerd op 15 maart 2019 om 21:48

“Laat de deur maar open”, zegt ze als ik ‘haar’ kamer in loop. Ze wijst me op een stoel waar ik mag gaan zitten. Ik stroop mijn mouw op in de tijdelijke prikpoli in het ziekenhuis. De röntgenfoto van mijn longen en de echo van mijn lever en andere organen zijn net gemaakt. Ik ben half in gedachten verzonken omdat de scans toch wel impact hebben op mij. De patiënt voor mij loopt naar buiten.

“Heb ik u niet al eens geprikt?”, vraagt ze terwijl ze naar mij toe komt lopen. Voor mij staat een breed glimlachende vrouw met een hoofddoek, ongeveer vijfenveertig jaar oud. “Klopt”, zeg ik. En ik vraag haar hoe het kan dat ze mij herkent uit al die duizenden mensen die ze geprikt heeft. Het antwoord hierop weet ze zelf ook niet. Ik vind het ongelooflijk.

Terwijl ze me prikt hebben we een leuk gesprek. Dat hadden we de vorige keer ook. Als ik het goed heb heeft ze mij twee keer eerder geprikt. Ik vertel haar dat dit mijn eerste controle is nadat ik darmkanker heb gehad. En dat ik toch wel benieuwd ben naar de uitslag nu.

Met een lach op mijn gezicht verlaat ik de prikpoli. “Het allerbeste”, roept ze me na. Onderweg naar de parkeerplek ben ik alweer in gedachten verzonken. Als ik terugdenk aan het prikken denk ik aan een bijzondere, breed glimlachende vrouw met een hoofddoek op en verschijnt een glimlach op mijn gezicht. Wat een mooie persoonlijkheid!

Reactie plaatsen

Reacties

Rinus en Jannie
5 jaar geleden

Zo kan het dus ook Jos. We zijn heel erg geneigd iedereen over één kam te scheren en een oordeel klaar te hebben. Je kunt pas een mening over iemand hebben als je de persoon persoonlijk meemaakt. Fijn dat deze mevrouw de baan naar haar hart heeft. Want dat heeft ze. Anders kun je dit werk niet doen op deze manier. Veel liefs uit een stormachtig Yese.

Rinus en Marieke.
5 jaar geleden

"Breed glimlachende vrouwen met een hoofddoek" brebgen een glimlach op ieders gezicht. Dat zijn de persoonlijkheden met de goede berichten !!!!!!! Die brengen weer een lach op vele gezichten. Het aller, aller beste Jos. Veel succes, plezier, werkgenot, schaatsgenot en verder alles wat maar GOED mag en kan zijn !!!!!!!!!!!!!! Veel succes, beterschap en héél véél STERKTE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!