Jos: "Toch wel spannend"

Gepubliceerd op 13 maart 2019 om 23:30

“Het type kanker wat jij had zaait meestal uit eerst naar de lever of naar de longen”, zegt de radiologisch laborant terwijl hij een echo apparaatje op mijn buik drukt. “Waarschijnlijk maken ze ook een scan van je longen”.
“Klopt”, antwoord ik, “Een kwartier geleden zijn er röntgenfoto’s gemaakt van mijn borst.”
“Ik kijk eerst naar de lever, daarna ik loop ook andere organen na”
“Ok”, antwoord ik.
“Toch wel spannend”, denk ik.

Vooraf had ik geen enkele vrees. Even een plaatje laten maken. Het zal wel goed zijn. De kanker is immers weggehaald. De snijranden waren schoon en na de bestraling waren ook de lymfeklieren vrij van kanker. Nu het echo apparaat (inderdaad dames, hetzelfde apparaat…) over mijn buik glijdt denk ik toch anders. “De lymfeklieren is wel het laatste stadium voordat kanker uitzaait. En daar heeft wel kanker in gezeten. Eén los celletje kan genoeg zijn…”

Ik heb het laatste voorstel van het ziekenhuis gekozen om de uitslag te bespreken. Vrijdag de 22e. Dan hoef ik niet door de spits. Daar baal ik nu van. Ik wil zo snel mogelijk de uitslag hebben. Al moet ik daarvoor uren door mijn voorruit staren.

Als ik naar mijn auto loop orden ik mijn gedachten. ‘Je hebt de best mogelijke uitslag gekregen na de operatie Jos, de tumor is weg!’. ‘Jawel’, zegt het andere stemmetje in mijn hoofd, ‘In mijn darmen wel…’

Ik weet het niet. Wat heeft de radiologisch laborant gezien? Ik vind het toch wel spannend!

Reactie plaatsen

Reacties

Rinus en Jannie
5 jaar geleden

We gaan er het beste weer maar van hopen zeg ik dan als je belt. Nu ik dit lees krijg ik toch ook weer de bibbers. Toch.....terugkijkend op het afgelopen jaar denk ik dat we nuchter moeten blijven. Je bent na de operatie door de scan geweest. We moeten vertrouwen hebben Jos. Nog één week te gaan. Een lange week. Iedere contrôle zal die spanning er zijn. Sterkte hoor. Liefs Pa en Ma.

sylvia van stee
5 jaar geleden

Dat wordt een spannende week, Jos. Maar heb vertrouwen. Sterkte. Een lieve groet van ons

Rinus en Marieke
5 jaar geleden

Ja, het blijft op zo'n ogenblik spannend. Heeft ie wat gezien of was het alleen maar een standaard uitspraak ? Het zal dan nu voor jullie nog even spannend blijven t/m de 22ste. Maar ga er maar gerust van uit dat die tumor in je darmen weg is en dat voor de rest alles in orde is ! Héél véél STERKTE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!