Jos: "Reïntegreren"

Gepubliceerd op 30 januari 2019 om 22:22

Vandaag heb ik twee afspraken in de agenda staan. Een bezoek aan de bedrijfsarts en bijna direct daarachteraan een bezoek aan Vanderlande. Via TMC, mijn werkgever, zat ik bij Vanderlande gedetacheerd toen ik ziek werd. Al vroeg tijdens mijn behandelingen heeft Vanderlande aangegeven dat ik bij hun mag reïntegreren. Een geweldig aanbod. Vanderlande laat zien dat ze niet voor niets al jaren hoog scoren als beste werkgever in de productie en industrie!

Al lang van tevoren heb ik in mijn hoofd om aan de bedrijfsarts te vragen om te beginnen aan mijn reïntegratietraject. Ik wil weten hoe het gaat om weer te werken. Misschien valt het mee, misschien valt het tegen, maar zonder te ervaren weet ik niets. De bedrijfsarts stelt voor om met 3x per week 3 uur te beginnen. Een advies waar ik me goed in kan vinden.

Helaas is het gesprek met deze bedrijfsarts ons laatste gesprek. De bedrijfsarts gaat met pensioen. Hij heeft me gedurende mijn ziek zijn uitstekend geholpen en van advies voorzien. Vooral het eerste telefoontje op een vrijdagmiddag rond vijf uur blijft mij bij. Ik zat toen in zak en as omdat ik wist dat ik kanker had maar net alle afspraken met het ziekenhuis in Tilburg had geschrapt. Door dat telefoongesprek ben ik een stuk rustiger het weekend ingegaan.

Ook bij Vanderlande heb ik een goed gesprek. Maandag a.s. is het team bijeen. We spreken af om te starten met de presentatie die ik ook voor de verpleegkunde studenten gegeven heb.

Reactie plaatsen

Reacties

Rinus en Marieke.
5 jaar geleden

Dat zijn goede berichten die we hier lezen. Stapje voor stapje ga je weer "de werkkant " onder begeleiding van de bedrijfsarts en jezelf. Mooi om dit te lezen, Jos ! Heel veel succes, beterschap, geduld en héél véél STERKTE !!!!!!!!!