Jos: "Een nieuwe standaard"

Gepubliceerd op 11 januari 2019 om 12:16

Op de ijsbaan merk ik het nog het best. Ik kan achter de snelle groep aanrijden, maar na een paar rondjes moet ik afhaken. Dan lopen mijn benen vol en ben ik gezien. En dat valt tegen.

Natuurlijk is dat heel logisch. De rest van de groep traint al sinds oktober en mijn schaatsseizoen startte eind december. Daarbij heb ik twee operaties achter de rug, om niet te spreken over de rest van de behandelingen. Rationeel snap ik best dat ik langzamer ben. Maar stiekem…

Mijn referentie is mijn conditie vorig jaar. Toen was ik topfit en klaar om 200km te schaatsen. Ik trainde 2 tot 3 keer per week op de ijsbaan. Daarbovenop deed ik twee keer per week mee aan een High Intensity Interval Training (HIIT) bij Vanderlande en wandelde ik in de lunch 3x per week. Nu heb ik 10 maanden behandelingen achter de rug. Ik mag al blij zijn dat het zo gaat!

En ik ben blij dat het zo gaat. Fysiek heb ik geen beperkingen om te bewegen. Ik heb nauwelijks nog last van de operatiewonden. Ik heb niet al te veel kracht ingeleverd en ik kan schaatsen. ‘Tuurlijk ben ik blij.

Als ik met die nieuwe standaard meet gaat het gewoon heel goed. Ik rijdt meer rondjes dan ik verwacht had en zoveel heb ik echt niet ingeleverd. Het feit dat de ‘snelle mannen’ me nu voorbij rijden is logisch. Een enorme motivatie voor mij om terug te komen. Conditie opbouwen. I’ll be back!

Reactie plaatsen

Reacties

Rinus en Marieke.
6 jaar geleden

Kijk, daar zaten we nu op te wachten ! Op wat ? Nou ....op die woorden van jou: "Een motivatie voor jou om terug te komen, conditie opbouwen, en vooral sterk terug te komen !" Je hebt het nu goed te pakken al gaat het nog niet zoals je graag zou willen maar Jos: "HET GAAT GOED !" Je bent bezig !!!! Je beweegt !!!!! En... dat je niet direct vooraan rijdt dat snap jezelf ook d.......... goed !!!!! ( .......zelf in te vullen op z'n Yeses) Je moet dus nu gewoon met je nieuwe verkregen standaard werken en dan zul je zien dat het steeds beter zal gaan !!!! Veel succes, veel groeten en héél véél STERKTE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!