Jos: "De marathon"

Gepubliceerd op 6 januari 2019 om 09:02

Tam en ik overleggen. Vanavond strijkt het marathonpeleton neer op de ijsbaan in Tilburg. Dat beloofd spektakel. Joyce heeft aangegeven dat ze mee wil kijken. Maar hoe gaan we dat ik het vat gieten. De laatste wedstrijd start om 20:30 en duurt een uur. Een latertje voor Joyce. Uiteindelijk besluiten we dat Joyce en ik op pad gaan.

We komen binnen als de beloften zo’n 20 ronden afgelegd hebben. Ze hebben er nog 80 te gaan. Bij binnenkomst komen we direct Ruud Aerts tegen. Eigenaar van de schaatswinkel bij de ijsbaan en oud marathonschaatser. Als ik dat vertel tegen Joyce wordt hij direct gebombardeerd tot held. Joyce en ik lopen verder langs de coaches. Mooi om te zien hoe ze aanwijzingen geven. We staan letterlijk op een meter afstand. Achter ons lopen de dames warm, die gaan straks starten.

Bij de dames wint Irene Schouten. Ze heeft alle marathons die ze dit seizoen gereden heeft gewonnen. Mooi om te zien hoe Irene als een havik de anderen in de gaten houd en de wedstrijd controleert.

Dan komen de mannen. Een groep van een man of 12 pakt vroeg in de wedstrijd na een felle strijd een ronde voorsprong. Jorrit Bergsma zat eerst niet mee maar met een paar fantastische ronden haalt hij de leiders in. 4 Man, waaronder Bergsma, pakken twee rondes voorsprong. Op het eind valt Bergsma en Bart Hoolwerf pakt de winst. Joyce geniet met volle tuigen. Vooral als Sjoerd den Hertog tijd voor haar neemt!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Rinus en Marieke
6 jaar geleden

Dat is nu eens heerlijk dat je gewoon je blog schrijft over de marathon en over hoe de schaatsers en schaatsters en coaches bezig zijn om zo snel mogelijk die 80 ronden te rijden en hopelijk dat er dan één zo maar echt wint. Dat je hier en daar een praatje maakt en dat is het begin van "de oude Jos" ( figuurlijk ) die weer geniet met Tamara en kinderen. Ga zo door en hou dat vol !!! Veel succes en heel veel STERKTE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!