Jos: "De beste wensen!"

Gepubliceerd op 1 januari 2019 om 20:54

Haha, ik kan het toch niet laten. Hier de eerste blog van 2019. Netjes een dag na de laatste van 2018. Allemaal een gezond en gelukkig 2019 gewenst.

Hoe was onze jaarwisseling? Op oudejaar is het op Yese altijd koenkelen. Kinderen gaan langs de deuren met een conservenblik met daarover een varkensblaas (tegenwoordig vaak een stuk plastic) gespannen met in het midden een spaans rietje. Om 13:30 speelt de koenkelpotfanfare op het dorp. Tamara gaat erheen met de kinderen. Ik blijf in het huis van Opa en Oma. Energie sparen.

De kinderen vermaken zich prima en Joyce gaat samen met haar Yesese vriendinnetje Marije langs de deuren. Ze haalt €16,85 op, haar eerste zuurverdiende geld. Na het avondeten gaan we naar vrienden in Kloetinge om de jaarwisseling te vieren. We hadden half verwacht dat Joyce en Joey in de auto in slaap zouden vallen, maar niets is minder waar. Ze zijn klaarwakker!

Dat blijven ze als we wat vuurwerk afsteken voor de kinderen. Uiteindelijk valt Joey om 10:30 in slaap, maar Joyce heeft Duracel batterijen. Die blijft gewoon wakker. Om 0:00 sluit ik een bijzonder jaar af. Ik denk even terug voordat ik mensen nieuwjaar wens. Maar dan gaan we 2019 vol in. Benieuwd wat dit jaar ons weer gaat brengen. Onze jaarwisseling is in ieder geval goed. Met vrienden 2019 in!

Sjanne en Madde en Bert, bedankt!!!

 

Koenkelen in de Zanddwarsstraat in Yerseke in 1930. (bron + leuk verhaal over koenkelen hier)

Reactie plaatsen

Reacties

Rinus en Marieke.
6 jaar geleden

Nogmaals in het nieuwe jaar: Jullie allemaal een gelukkig, gezond en liefdevol nieuwjaar !!!!!! Jos, we kunnen best begrijpen dat je even stil stond voordat je nieuwjaar ging wensen. Allemachtig man, wat is er allemaal gebeurd dit jaar ! Dat is bijna met geen pen te beschrijven maar je hebt het dan toch maar gedaan. Blog na blog, na blog ,na blog, na blog enz. We vinden de zin: van: " Dan gaan we 2019 vol in !" goed bij jou passen.Jullie jaarwisseling was goed en zo volgt de rest ook! Veel succes en heel veel STERKTE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!