Jos: "Kanjerloop"

Gepubliceerd op 15 december 2018 om 18:02

Mijn achternichtje Jade (hier haar blog en hier een artikel over haar behandeling in de krant) heeft leukemie gehad. Dat laatste woord, gehad, heeft ze hard voor moeten strijden. Afgelopen augustus heeft ze nieuwe stamcellen gehad en sindsdien is ze langzaam aan het herstellen. In het ziekenhuis heeft ze veel gehad aan ‘Café des Artistes’. Een rijdend kunstatelier waarbij kunstenares Eliane met een grote kar met materialen langs komt bij zieke kinderen om met hen kunstwerken te maken.

Jade besluit dat Café des Artistes het goede doel wordt van de hardloopwedstrijd die naar haar vernoemt wordt, de Kanjerloop. Die wedstrijd is vrijdagavond gehouden. Ik wil er graag heen. Om mijn familie te zien, om Joyce, Joey en Tamara te zien lopen en om Marcel, Olga en Jade een hart onder de riem te steken. Maar ik twijfel of het mij gaat lukken.

Ik besluit om mee te gaan naar Zeeland. Ik wil mijn gezicht laten zien. Het evenement is geweldig en er wordt veel geld opgehaald. De beginstand is al €1900,- en dan moet de avond nog beginnen. Ik ben er maar ik merk dat het me veel moeite kost. Ik loop overal achteraan. Toch kan ik ervan genieten. Het is mooi om Joyce en Joey te zien lopen, maar daarna is mijn energie op. Ik pak de auto naar het huis van mijn ouders. Wat een mooi evenement, daar mag je met recht trots op zijn Jade!

Reactie plaatsen

Reacties

Jaap en Ella
6 jaar geleden

Fijn dat je er was Jos. Jammer dat je vroeger weg moest maar dat je de knappe prestatie van Joey en Joyce toch gezien hebt.Wij hebben er ook van genoten.Het is moeilijk als je zo graag wilt en het gaat niet.We wensen je veel beterschap en iedere dag een beetje meer kracht!!

Rinus en Marieke.
6 jaar geleden

Ja, Jade stond uitgebreid in de krant. En.....dat rijdende kunstatelier is een enorm goed doel ! We zijn blij dat je toch de stap heb gemaakt om mee te komen om iedereen te zien lopen voor dat goede doel van Jade. Maar dan moet je helaas eerder weg want je energie is even minder. Gelukkig is het huis van pa en ma niet zo ver weg. Dat is dus weer een stukje in de puzzel die je aan het leggen bent. Ook al moest je eerder weg Jos, je bent er geweest en dat wilde je ook maar dat kostte energie.En.....dan moet je rusten en rustig terugdenken aan allen die hebt gezien en allen die je hebt zien lopen voor Jade. We wensen je veel beterschap en heel veel STERKTE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Rinus en Jannie
6 jaar geleden

Wat een mooie avond was het. Trots. Op Jade. Ze liep mee. Trots op jou Jos. Je was er. Het is je gelukt. Ook al moest je eerder weg. Je hebt Jade zien lopen Je hebt je eigen kanjers zien lopen. Je neefjes Melvin en Levi. Wat deden ze het goed. En het aller belangrijkste: met een lach op die stoere gezichtjes. Het was koud maar wat kregen we het warm van al die mensen die zo spontaan meededen met de verloting, gulle giften, lopen, alles om Café des Artistes te steunen. Wat een goede keus van AV56 om dit mooie doel te steunen. Jos en Jade nog steeds een zware weg te gaan maar al een eind op de weg van een kankervrij leven. Heel veel sterkte weer om door te gaan. Liefs uut Yese.