Tam: "Pijn is fijn"

Gepubliceerd op 13 augustus 2018 om 23:11

Ik kom net terug van mijn les yin yoga die ik volg bij Ellen’s yoga en plates. Ik ben ongeveer 2 jaar geleden gestart met de pilates lessen bij ons in de wijk en ik merk dat mijn houding en core stability erg vooruit zijn gegaan. Daarnaast ben ik zo af en toe ook de yoga lessen die Ellen geeft gaan ontdekken. Ik merkte dat ik eerst helemaal niet kon ontspannen, de houdingen allemaal heel erg moeilijk waren en ik heel moeilijk mijn aandacht op mijn ademhaling kon richten.

 

Vanavond lukte het me om alle poses mee te doen en controle te hebben op mijn ademhaling. Bij elke pose voel je spanning, lees pijn, in dieper gelegen bindweefsels. Het is de kunst om hier met behulp van je ademhaling naar toe te ademen en daardoor de spanning meer los te laten en eventueel de pose te verdiepen. Ik vind het erg fijn om het verschil te ervaren met hoe ik me voelde tijdens de eerste yoga lessen en nu. Ik merk dat ik me kan overgeven aan de pose en deze kan verdiepen. Me door middel van mijn ademhaling toch min of meer kan ontspannen en de pijn kan loslaten door te focussen op mijn ademhaling. Vandaag hadden we onder andere poses voor het gebied rondom de hamstrings waar bij mij de spanning zich had opgehoopt en ik voor naar de fysiotherapie ben geweest. De pijn die ik vandaag voelde op die plek was fijn, doordat ik deze pijn nu door middel van mijn ademhaling kon verzachten en zelfs verdiepen.

 

Na de intensieve poses is daar dan als afsluiting een heerlijk eindontspanning, waarbij de nekmassage en bij behorende massage olie en geur zorgen voor net dat beetje extra aandacht voor een diepere ontspanning.

 

Ik kijk uit naar de volgende les yin yoga en hoop dan weer een stap dichter bij mijn gevoel te komen en de spanning in mijn lijf nog meer er te laten zijn en los te kunnen laten.

Reactie plaatsen

Reacties

Rinus en Marieke.
6 jaar geleden

Tamara, we hebben je blog met aandacht gelezen en wisten niet dat yoga en pilates zoveel met je lichaam kunnen doen.Je kunt , op den duur, helemaal tot in het diepste van je lichaam komen en daar zelf "herstellingen" verrichten. We hopen dat deze lessen je veel mogen helpen vooral in de soms toch moeilijke momenten met de toestand van Jos en ook voor de kinderen en zeker ook voor jezelf. We wensen jullie met z'n allen héél, véél STERKTE !!!!!!!!

Sylvia van Stee
6 jaar geleden

Hoi, Tamara. Ik ken zowel pilates als yin yoga. Ik voel me prettiger bij pilates. Maar het is heel belangrijk dat je luistert naar je lichaam. Geniet van de yoga. Ook bij jou komt er veel op je bordje. Sterkte. Een lieve groet van ons