Jos: "Goed gepland"

Gepubliceerd op 25 juli 2018 om 23:20

Ik moet het ziekenhuis een compliment geven. Alle afspraken voor de bestralingen zijn in de ochtend gepland. Bovendien zijn alle afspraken die ik met een arts heb, behalve eentje, niet meer dan een uurtje voor of na de bestraling gepland. Enorm goed hoe het ziekenhuis meedenkt!

Vanmorgen was die ene afspraak. Deze keer zat er twee uur tussen de bestraling en de afspraak met de oncoloog. Dat geeft mij ruim de tijd om na de bestraling bloed te laten prikken en daarna een ronde rond het ziekenhuis te lopen. Een half uur voor de afspraak met de oncoloog meld ik mij bij de balie en ga ik in de wachtkamer zitten. Nog geen tien minuten later wordt ik binnen geroepen.

De oncoloog heeft gezien dat er bijna twee uur tussen zat en ze roept me daarom eerder naar binnen. Geweldig! Mijn bloedwaarden zien er goed uit. Ook voel ik mij steeds beter na de chemo en ik heb nog geen last van de bestralingen. Wel heb ik nog steeds last van moeheid, wat ik met een siësta goed onder controle heb. Verder kan ik slecht tegen de zon, maar ik voel me op mijn best sinds de chemokuren gestart zijn.

De oncoloog geeft een ‘go’ voor de derde week bestralingen. Daarna sta ik vlot weer buiten. Thuisgekomen genieten de kinderen van het zwembad in de tuin. Voor mij is de iets koelere avond het fijnst. Zeker met een koel biertje erbij. Op naar de derde week bestralingen!

Reactie plaatsen

Reacties

Sylvia van Stee
6 jaar geleden

Goed nieuws, Jos. Fijn. Geniet van de mooie momenten. Dat doe je. Bewonderenswaardig hoe jullie alles oppakken. Liever groet van ons

Will van den Boom
6 jaar geleden

Wij kennen elkaar niet maar gisteren hebben wij je ouders ontmoet . Je moeder heeft ons verteld over jou en julie.
Wij weten als ervaringsdeskundige exact wat je alle maal door maakt. Ook mijn echtgenote Henny is in dezelfde omstandigheden geweest. Zelfs voorafgaande aan de laatste behandeling is zij eerder al,behandeld voor borst- en baarmoeder en , endeldarm en voor mij de huid en een hersentumor.
Wij nu danken iedere dag voor de bijzondere resultaten die door ge geneeskunde zijn gehaald.
Henny hoeft niet meer voor controle en ik,nog naar één keer per jaar. De clou van mijn verhaal is dat het voor jou en de jouwe ook GOED zal komen. Verder kennen wij nog meer mensen die onder deze omstandigheden waren en we komen hun nog overal tegen.
Dus Jos, zeker weten , “ Alles komt goed”.
Tot slot, wat heb jij lieve ouders,

Rinus en Marieke.
6 jaar geleden

De planning in het ziekenhuis is prima zo te lezen. Het hele verloop van je ziekte ( "um ") krijg je beter onder de knie ( nog beter onder de voet ! ) Een paar dingen lopen nog niet zoals je zou willen maar dat komt best voor elkaar. Je bent sterk en je houdt de moed er goed in ! H''el, véél STERKTE !!!!!!!!!