Jos: "De beperking"

Gepubliceerd op 9 juni 2018 om 22:41

Twee weken geleden waren we een weekendje weg. We zaten in een huisje in Diever, Drenthe. Op het vakantiepark is er ook een zwembad. Natuurlijk wil je daar gebruik van maken. Maar… Ik heb een zakje op mijn buik. Technisch gezien geen probleem, met een stoma kun je prima zwemmen. Voor mezelf heb ik er over na moeten denken. Ineens ziet iedereen dat je een stoma hebt. Ga ik?

Wat is het allerergste dat mijn zou kunnen overkomen in het zwembad? Dat kinderen gaan joelen? Dan leg ik ze uit wat een stoma is. Dat mensen vragen stellen? Ook dan sta ik die mensen vriendelijk te woord. Dat mensen mij nastaren? Lekker doen, dat doe ik met mensen met een tatoeage. Conclusie? ik ga! Waarom niet?

Toch voelde ik een beperking. Dat ken ik niet van mezelf. Waarom voelde ik dat? Het gaat alleen op een zakje op je buik. Netjes verzorgt, dat vind ik belangrijk. Bijna zou ik mezelf een beperking opleggen. Bijna zou ik iets wat ik leuk vind niet doen. Bijna. Nu is het een levensles geworden.

De beperking… Ben jezelf.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Rinus en Jannie
6 jaar geleden

Mooi geschreven weer Jos. Gisteravond gefietst voor de Ride for the roses. Vandaag een stuk meegefietst met zus Ella en nicht Ella. Hartverwarmend. Kippenvel als ik jou naam zie op de fietstas van Ella. Ook Jopie fietste voor jou hoorde ik. Fijn dat iedereen zo meeleeft. Voor jou heeft het geld voor de onderzoeken al zijn vruchten afgeworpen. Er wordt dit weekend in Zeeland met dit fantastische evenement weer heel veel geld binnengehaald. We hopen dat hier ook weer heel mensen mee geholpen kunnen worden.

Sylvia van Stee
6 jaar geleden

Het was fantastisch, 2 dagen fietsen voor het gevecht tegen kanker. Goed om dit te steunen. Wat waardeer je dan dat je gezond bent. Ik fietste met een paar vriendinnen en we realiseerden ons dat het je zomaar kan overkomen. Het kwam ook nog over jouw blog. Je beschrijft het allemaal zo goed. Lieve groet van obs

Lydie Rijsdijk
6 jaar geleden

Stoer Jos. Hoeveel mensen zouden dit doen?? Ik heb het nog nooit gezien. Wat fijn dat je er zo in staat. Een voorbeeld !! ECHT!!!

Cindy
6 jaar geleden

Yesss! En zo ken ik je! Lekker je eigen ding doen! De kinderen en jullie hebben er vast intens van genoten. Dikke kus!

Rinus en Marieke
6 jaar geleden

Prima, gewoon doen wat je wil en misschien wel even denken maar zeker niet te veel. We vinden dit ook een stap in de goede richting en blijf die weg lopen, hoe lang die misschien ook nog zal zijn maar denk aan jezelf. Kanjer ! Héél véél STERKTE !