Jos: "Alle 30 niveaus"

Gepubliceerd op 7 juni 2018 om 23:13

“Jos, wakker worden, je zou Joyce naar school brengen.” Mijn ogen zitten dichtgeplakt. “Oh ja. Ik kom eraan schat.” “Ik heb een nieuwtje uit Zeeland. Je staat in de PZC*!” “Huh?” “Ja, kijk!” Ik krijg een telefoon onder mijn neus gedrukt. Voorzichtig doe ik mijn ogen open en ik zie mezelf in een paginagroot artikel in de PZC. Leuke verrassing! Ik wist enkel dat het artikel in het Eindhovens Dagblad gepubliceerd zou worden.

Het leuke aan meewerken met zo’n artikel is dat je interessante dingen hoort en ziet. Tijdens het eerste telefonische gesprek met de persvoorlichter van het Catharina ziekenhuis heb ik vertelt over mijn schaatsavontuur in Zweden. Hij wist dat het Catharina voor vrouwen met borstkanker een speciaal sportprogramma heeft. Zodoende ben ik bij oncologiefysiotherapie terecht gekomen. Begeleid sporten voor mensen met kanker.

Bij de oncologiefysiotherapie heb ik vanmorgen een afspraak. Om mijn basisniveau te bepalen moet ik een fietstest doen. Op de hometrainer zolang mogelijk boven de 60 omwentelingen per minuut trappen. Elke 10 seconden word 25 watt erbij. Er zijn 30 niveaus. Het wordt snel zwaarder. Ik begin te hijgen en mijn hartslag schiet omhoog. Als ik voor de laatste keer op het display kijk trap ik 550 watt. Mijn hartslag gaat richting de 180.

“Doortrappen. Nog even!”, hoor ik naast me. Ik trap door tot de tegendruk wegvalt. “Je hebt de fietstest verslagen. Alle 30 niveaus!”, roept de oncologiefysio. Haha! Ik heb ingeleverd, het duurt lang voor mijn hartslag weer rustig is. Maar sporten lukt! Heerlijk!

 

*Voor de niet Zeeuwen onder ons, de PZC is de Provinciale Zeeuwse Courant. Nu net als o.a. het AD, BD, ED, BN DeStem onderdeel van de Persgroep Nederland B.V.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Rinus en Marieke.
6 jaar geleden

Wat een buitengewoon, prachtige, krachtige super prestatie heb je geleverd,Jos ! Gefeliciteerd ,met je overwinning. Je ziet het nu maar: "Je kunt het !" Prima dat ze dat daar allemaal hebben en er ook mee werken. Niet mee werken maar mee laten werken door mensen die hier veel baat bij hebben. Jos, wat zijn we blij dat het zo gaat !!!! Ga zo door, maar met mate maar je hebt goede begeleiding en dat is een bron van vertrouwen en het geeft je van binnen ook weer kracht en macht over " um ". We wensen je weer veel en veel STERKTE !!!!!!

Bianca
6 jaar geleden

Ik vind je een bikkel!