Tam: "Balans"

Gepubliceerd op 14 april 2018 om 20:52

Steeds weer ben ik op zoek naar een bepaalde balans en steeds weer gaat deze een stuk dieper. Jos en ik hebben het vanmorgen nog besproken. Zodra we denken alles op de rit te hebben en te weten welke koers we opgaan, staat het volgende op ons te wachten.

 

Ik weet hoe het is om uit balans te zijn en tegen je persoonlijke valkuilen aan te lopen. Dat wil ik niet nog een keer meemaken. Wat is het fijn om deze ervaring samen met al mijn andere ervaringen al in mijn rugzak mee te dragen. Ik voel me sterk, maar ook kwetsbaar. Ik ben sneller uit balans. En ik loop vaker tegen mijn grenzen aan. Zodra er iets anders gaat dan gepland voel zorgt dat voor onbalans.

 

Ook betrekken we de kinderen heel bewust bij de ziekte van papa. Zo hebben we twee boeken gevonden over kanker die we zijn gaan lenen in de bibliotheek (Grote boom is ziek en Lucas en de ziekte die kanker heet). Daarnaast hebben we een stapel andere boeken meegenomen over leuke dingen. Waaronder “De poep- en pies prinses”, Joyce vind het helemaal geweldig. Poep en pies is altijd al een veelbesproken onderwerp aan tafel.

 

De komende tijd zal heel veel draaien om de afspraken die voor ons worden gemaakt in het ziekenhuis. Met steeds verschillende artsen en onderzoeken. Ik zal daarin iedere keer afwegingen moeten maken en een balans moeten vinden tussen mezelf, Jos en de kinderen. Dat wordt de uitdaging voor mij de komende periode.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Jannie de Bel
6 jaar geleden

Sterkte lieve Tamara. Wij gaan in ieder geval helpen met de kinderen zodat die niet/zo weinig mogelijk in onbalans raken. Daarbij gaan we jullie alle steun geven die we jullie als gezin bieden.