Iedereen verdient een goede coach

Gepubliceerd op 3 mei 2024 om 20:12

Jos had eerst niks met coaching en was ook niet echt de makkelijkste persoon om te coachen. Zelf was hij ook coach en heeft hij onze kinderen veel geleerd! We hadden het er vroeger al over toen we gingen Geocachen en het mogelijk een idee was om met mensen te gaan wandelen en bijvoorbeeld op zoek te gaan naar de schatten in zichzelf. Via zijn werk is Jos zelf in aanraking gekomen met coaching en heeft daar zijn coach Michel ontmoet. Ook toen Jos veranderde van baan wilde hij zijn coach mee nemen.  

Ik heb Michel leren kennen toen ik niet goed wist wat ik wilde gaan doen en zei Jos ga jij ook maar eens bij Michel langs. Dit was nadat ik in de woonkamer stond en ineens voelde dat ik Speltherapeut wilde worden. Ik ben toen bij Michel langs gegaan en hij heeft me toen net dat zetje gegeven wat ik nodig had om de stap te zetten om te gaan informeren of ik nog in kon stromen. Daar zat ik dan twee maanden later weer in de schoolbanken om me te laten omscholen. Nu heel blij en dankbaar dat ik toen deze stap heb gezet, omdat het er anders waarschijnlijk nooit meer van zou zijn gekomen. Tijdens mijn opleiding werd Jos namelijk ziek en had ik de keuze die ik toen maakte zeker niet genomen.

Sinds kort word Joey ook gecoached door Pia van de tas van Pia om alles wat er afgelopen periode gebeurd is een plekje te geven en zichzelf weer fijner te voelen in contact met zichzelf en zijn omgeving. Waar we als volwassene graag willen praten tijdens coaching werkt het ook om d.m.v beweging, beelden en dieren inzichten te krijgen in de thema's waar we op dat moment tegenaan lopen. Pia begeleid Joey met Zayra en het is zo mooi in te zien wat dit met hem doet en de stappen die hij zet in zijn persoonlijke proces. Hier kan je een filmpje zien van Pia in actie met Joey en Zayra

Zelf mag ik ook mensen coachen vanuit mijn achtergrond als speltherapeut d.m.v. het in beeld brengen van hun verhaal met figuren in de zandbak. Ik voel het als dat ik een stukje mee mag kijken en voelen met wat er speelt bij de ander en dat wat in beeld komt de aandacht krijgt die het op dat moment nodig heeft om met een open blik naar de situatie te kijken. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.