De wereld op zijn kop ♥

Gepubliceerd op 31 maart 2024 om 20:13

Wow de wereld op zijn kop en achterste voren hier bij mij. Vorig jaar overleed Jos op 1 april en werd hij begraven op goede vrijdag. Nu hebben we goede vrijdag al gehad en ia 1 april op 2e paasdag. Zoals velen weten is mijn vader een jaar voordat Jos ziek werd ook overleden aan darmkanker en hij kreeg dit te horen op 1 april 10 jaar geleden. Mijn ouders en ik daardoor ook kwamen heel veel in Polen om daar gezinnen te helpen die het moeilijk hadden. Elk jaar gingen we daar in ieder geval naar toe met Pasen, mede door de traditie daar genaamd Śmigus Dyngus. Voor wie niet weten wat het is hieronder de uitleg. 

Nu is het morgen de boekpromotie van het boek Met open blik en rechte rug en die valt dan dus dit jaar op 1 april en op Śmigus Dyngus. Ik ben heel benieuwd wat die dag ons morgen gaat brengen! Ze geven namelijk aan dat het droger gaat worden, maar ja april doet wat hij wil . Ik laat het morgen allemaal maar over me heen komen wha ha. Dat jullie maar veel lol mogen hebben daar waar jullie ook zijn en ja morgen zal met een traan zijn, maar hopelijk ook met een paar grapjes en een lach! Vier het leven en in het filmpje een stukje van het vier het leven feestje wat we organiseerde voor papa. De slingers hebben we nog laten hangen, dat was minder werk dan ze elke dag weer opnieuw ophangen.

Kletsnatte maandag in Polen (Śmigus Dyngus)

De temperaturen zijn in april niet altijd even warm. April doet namelijk wat ‘ie wil. In polen vieren ze daarom Śmigus Dyngus, ook wel kletsnatte maandag genoemd. De inwoners rennen achter elkaar aan om elkaar nat te gooien.

Filmpje is van vorig jaar toen we het vier het leven feestje van Jos vierde

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.