Aan de ander kant

Gepubliceerd op 5 oktober 2023 om 18:00

Wat was het mooi vandaag om Joey in zijn element te zien vanuit al zijn kwaliteiten, kwetsbaarheden en intrinsieke motivatie. Heel goed weten en aanvoelen wat hij nu nodig heeft in zijn leven. Ik ben onder de indruk of toch ook niet, omdat ik wist en voelde dat dit moment zou komen. Joey stelde zich vanmorgen vanaf het begin open en liet de mooiste dingen zien tijdens een wandeling met de hond en wat deed hij het goed met de ruimte die hij kreeg en de verantwoordelijkheid die hij nam. Hoe hij afstemde op de hond en op de hulpverleenster, het voelde zo normaal en gelijk ook zo magisch. Dit is wat we al zo lang wilde dat Joey ook even alles wat hem bezighoudt los kan laten en kan en mag groeien en leren op een manier die helemaal bij hem past.

Als speltherapeut krijg ik regelmatig van ouders terug dat hun kinderen zo opbloeien nadat ze bij mij zijn geweest en ik zie dit als iets heel speciaals, omdat deze kinderen en ouders mij niet kennen en zich dan zo open durven te stellen en daardoor zelf de ruimte nemen om hun pad te bewandelen. Voor Joey en mij lijkt het dit pad wat voor ons werkt om de eerste stappen te gaan maken en uiteindelijk weer in te stromen in de klas. En ze leefde nog lang en gelukkig …. Of toch niet

Nee was het maar zo makkelijk, als het bij ons al lastig is om als we iets kopen het niet terug te hoeven sturen omdat wij net …. Dan gaat dit natuurlijk ook niet vanzelf. Tijdens een overleg met alle betrokkenen, breek ik en kan ik het huilen niet stoppen als het gaat om het stuk financiering. Het raakt niet alleen mijn eigen stuk, maar ook het stuk van alle cliënten waar ik mee te maken heb gehad. Ik snapte het oprecht niet en dan moet ik als kersverse weduw moeder optie 1 of 2 kiezen. Terwijl ik weet wat we nu nodig hebben, maar niet wat we nodig hebben of wat mogelijk is over een half jaar. Want ja nu staat hij bijna bovenaan bij een organisatie en die werken bijna nooit samen met 1 Pitters.

Het raakte me zo in alles dat ik het even van me af wilde schrijven en nog sterker blijven staan waar ik voor sta en de dingen niet groter maken dan dat ze zijn. Wij houden vol en zeker nu ik eindelijk heb wat ik wilde en ook nog heb gezien wat voor “magisch” effect het heeft om Joey weer te zien opbloeien. Laat het een steuntje in de rug zijn voor mensen die ook goed weten en voelen wat nodig is voor hun kinderen en ja soms passen ze niet in het hokje wat al gemaakt is en is er een bos nodig om ze daar tot bloei te laten komen. Pluk de dag en volg je hart ♥

 

Reactie plaatsen

Reacties

Ivette
10 maanden geleden

Mooi hè het effect van dieren. Wij hebben dat tot nu toe ervaren met paarden en honden. Wij hebben ons daarom vorige week ingeschreven voor een pup die ergens vanaf mei verwacht kan worden.

Thea
10 maanden geleden

Zo knap allemaal Tamara!
En huilen mag hoor!
Het is vallen en weer opstaan, jullie zijn echt Kanjers.
❤️❤️❤️❤️

Sylvia
10 maanden geleden

Wat mooi dat zowel Joey als jij je geuit hebben. Emoties mogen er zijn. Anders hou je het niet vol. Je komt toch al zoveel tegen op je weg Tamara.